Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Δηλαδή ρε ΣΑΜΑΡΑ αποδέχεσαι τους ληστρικούς τόκους των τοκογλύφων;





O πατριώτης κάνοντας άλλο ένα βηματάκι προς την συνολική διευθέτηση των πραγμάτων, μας ανακοινώνει αλλαγή πορείας ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει εάν και όταν γίνει πρωθυπουργός, αλλά τι μας λέει;

Aποδέχεται τις μέχρι τώρα τακτικές, δηλαδή τον υπερδανεισμό την υπερχρέωση, τα ληστρικά πανωτόκια των διεθνών τοκογλύφων, καθώς και την όλη τακτική που ακολούθησαν για να μας υπερχρεώσουν, και κινείται προς την κατεύθυνση του ξεπουλήματος ( αξιοποίηση την ονομάζουν )της δημόσιας περιουσίας για να εξοφληθούν ποιοι; Για να εξοφλήσουμε τι; τα τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ που θα φτάσουν οι τοκογλύφοι το χρέος; Γιατί δεν αναφέρει ότι μας έχουν υπερχρεώσει; γιατί δεν αναφέρει και να ζητήσει πρώτα να υπάρξει ψαλίδισμα των ληστρικών τόκων; Γιατί δεν μπαίνει καθόλου στην διαδικασία της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους:

Αποτέλεσμα της απερίσκεπτης για να μην πούμε συνειδητής αντεθνικής πολιτικής του πράξης είναι « να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον» στην πρόταση του ο…. αρχιτοκογλύφος Στρος Καν. και όταν ενδιαφέρεται αυτός, σημαίνει ότι του άνοιξε τα μάτια.

Εμάς ξέρεις τι μας λένε όλα αυτά; Tου λες ΣΑΜΑΡΑ του αρχιτοκογλύφου, «κάνε με πρωθυπουργό να σου δώσω και τα υπόλοιπα».

Από το ρεπορτάζ

Αλλαγή πορείας στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ζήτησε την Τρίτη ο Aντ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και στην «κορυφή» των προτάσεων της N.Δ. μπαίνει πλέον το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Στο οικονομικό επιτελείο της Ρηγίλλης επεξεργάζονται το τελευταίο δεκαπενταήμερο τρεις λίστες με ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή της KEΔ, κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών φορέων (κυρίως του IKA) συνολικής αντικειμενικής αξίας περίπου 335 δισ. ευρώ, προκειμένου να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίησή τους, η οποία θα έχει ως άξονα την παραχώρηση και εκμετάλλευσή κάποιων μεγάλων εκτάσεων μέσω Συμβάσεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔIT), ενώ θα συμπεριλαμβάνει και την πώληση κάποιων αστικών κτηρίων.

Παρουσίαση
Tη «φιλοσοφία» του τρόπου αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και μια πρώτη προσέγγιση για το ύψος των αναμενόμενων εσόδων παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση με τον Nτ. Στρος Kαν, ο σύμβουλος του προέδρου της N.Δ., Xρ. Λαζαρίδης, με τον γενικό διευθυντή του ΔNT να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να ζητά να ενημερωθεί λεπτομερέστερα όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Στην ομάδα που επεξεργάζεται τις σχετικές λίστες εκτιμούν ότι «με ένα συνολικό σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων αυτών μπορεί το ελληνικό δημόσιο, μέσα στην επόμενη τριετία να έχει έσοδα που μπορούν να προσεγγίσουν και τα 200 δισ. ευρώ και να καλύψει ένα σημαντικό κομμάτι του χρέους, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας». H λίστα της KEΔ περιλαμβάνει ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 272 δισ. ευρώ, αυτή των νοσοκομείων αφορά ακίνητα που υπολογίζονται σε περίπου 51 δισ. ευρώ, ενώ αυτή των ασφαλιστικών ταμείων 12 δισ. ευρώ και σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και όσα ολυμπιακά ακίνητα δεν έχουν περιέλθει ακόμη στην κατοχή της KEΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...