Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Εδώ …ξεραθήκαμε στα γέλια.




Κατόπιν όλων των κατωτέρω, ο Άνθιμος από σήμερα το μεσημέρι προβάρει την ατάκα

…όσο ζω θα είσαι…. δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Η Αγιορειτική Εστία είναι πλούτος για το δήμο και την πόλη. Αυτόν τον πλούτο δείχνει στον κόσμο και πρέπει να συνεχίσει να τον δείχνει». Αυτό δήλωσε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγιορειτικής Εστίας.

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος από 1ης Ιανουαρίου αναλαμβάνει και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, εξέφρασε την υποστήριξη του στη συνέχιση του έργου της Αγιορειτικής Εστίας και ζήτησε τη συμμετοχή της στην Επιτροπή Εορτασμού των 100 χρόνων της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, το 2012, που συμπίπτει με την Απελευθέρωση του Αγίου Όρους, με διαφορά 10 ημερών.

Απαντώντας τα μέλη της Αγιορειτικής Αντιπροσωπείας, τόνισαν ότι και η Ιερά Κοινότητα επιθυμεί τη συνέχιση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Αγιορειτικής Εστίας, της οποίας το έργο υποστηρίζει και βοηθά με πολλούς τρόπους, εξέφρασαν τη χαρά τους για τις προθέσεις του νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και τόνισαν χαρακτηριστικά:
«Μας συγκινούν ιδιαίτερα οι απόψεις σας που αναδεικνύουν και ένα ειλικρινές γνήσιο θρησκευτικό αίσθημα. Μέρος της Εκκλησίας είμαστε άλλωστε και εμείς και εσείς και μας τιμά ιδιαίτερα η απόφαση σας να προεδρεύετε και να κατευθύνετε την πορεία της Αγιορειτικής Εστίας. Τα μέλη της Αγιορειτικής αντιπροσωπείας, ο γέροντας Καλλίνικος Ιβηρίτης, ο ιερομόναχος Νείλος Σιμωνοπετρίτης και ο γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, προσέφεραν στον κ.Μπουτάρη ένα πιστό αντίγραφο της εφέστιας εικόνας του Αγίου Όρους ('Αξιον Εστί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...