Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Καλά θα κάνει ο Α/ΓΕΣ να ασχοληθεί με τον ίδιο… ζήλο για τα του στρατεύματος.




Καλά θα κάνει ο Α/ ΓΕΣ αντί να ασχολείται για τα της κόρης του, που δεν αφορούν εξάλλου κανένα πολίτη, να ασχοληθεί με τον ίδιο προσήκοντα ζήλο για τα του στρατεύματος που τείνουν να γίνουν μπάχαλο, και αφορούν την εθνική μας υπόσταση. Σε ότι αφορά το θέμα «εξάλειψη κινδύνου από βορρά» που αναφέρουν μόνο ένας επιπόλαιος μπορεί να το πει, διότι το θέμα uck η ucc είναι υπαρκτό και το αναγνωρίζουν οι πάντες, όπως είναι υπαρκτή και η συνολική αποδόμηση των ενόπλων δυνάμεων.

Από το ρεπορτάζ

Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αλλαγές που αυτό το διάστημα συζητούνται σε όλα τα επιτελεία, αλλά και στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου... Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα "Η Άποψη", σε ρεπορτάζ του Πέτρου Τρουπιώτη, οι αλλαγές αυτές μόλις υπάρξει η τελική απόφαση θ' αρχίσουν να εφαρμόζονται άμεσα, με πιθανό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο (το πολύ) χρόνια. Οι αλλαγές που μελετώνται να γίνουν αφορούν άμεσα τη ζωή χιλιάδων οικογενειών, που ένα μέλος τους υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις, αφού προβλέπεται τόσο η κατάργηση δεκάδων μονάδων και στρατοπέδων, άρα και μετακίνηση σε άλλες περιοχές στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά, με τις νέες αυτές ρυθμίσεις, είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί σημαντικά και ο αριθμός των αξιωματικών που θα αναλαμβάνουν ανώτατες θέσεις μια και θα μειωθούν σημαντικά και αυτές.
Πέραν όλων αυτών που αφορούν τους επαγγελματίες των ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειες τους, οι αλλαγές θα επηρεάσουν και άλλες κατηγορίες:

Με βάση λοιπόν τη νέα ΠΕΑ, αναμένεται να καταργηθούν δεκάδες μονάδες που σήμερα υπάρχουν και συνήθως υπολειτουργούν σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής χώρας αλλά και στην Πελοπόννησο. Μονάδες που τώρα πια δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, πλην ίσως της ενίσχυσης τον τοπικών οικονομιών…
Το βάρος των συγχωνεύσεων σε μονάδες και ανθρώπινο δυναμικό πέφτει στον Στρατό Ξηράς, που έχει και τον μεγάλο αριθμό ένστολων και οι δυνάμεις του είναι διασπαρμένες σε όλη τη χώρα.
Προβλέπεται -σύμφωνα με τις πρώτες οι συζητήσεις- η κατάργηση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, η κατάργηση ορισμένων Μεραρχιών (ακόμα και στη Β. Ελλάδα) και η αναμόρφωση, συγχώνευση ή και κατάργηση άλλων, μικρότερων μονάδων. Δεν θεωρείται, για παράδειγμα, ότι έχει λόγο να λειτουργεί Μεραρχία στην Κρήτη (η 5η) αλλά και άλλες μεγάλες μονάδες στην κεντρική χώρα.
Αντίστοιχες θα είναι και οι κινήσεις σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, οπού εδώ αναμένεται να καταργηθούν κυρίως διοικήσεις και μονάδες που είναι σαφές ότι δεν έχουν αντικείμενο ύπαρξης, όπως η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, για παράδειγμα, αλλά και Σμηναρχίες Μάχης-φαντάσματα, όπως αυτές στο Αγρίνιο, τη Σαντορίνη και αλλού.
Παράλληλα με τη νέα δομή αυτή θα υπάρξουν και μεγάλες μειώσεις σε αξιωματικούς όλων των βαθμίδων και κυρίως σε αυτή των ανωτάτων, όπου σήμερα υπάρχει συνωστισμός στρατηγών, ναύαρχων και πτέραρχων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...