Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Το έχουμε ξαναγράψει αλλά πιστική απάντηση δεν έχουμε λάβει.



Εμείς το έχουμε ξαναγράψει εδώ Λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Ο νέος μεγάλος ΚΙΝΔΥΝΟΣ..ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ. Στις 8 Οκτωβρίου τού 2008 η βρετανική υπηρεσία Προστασίας της Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση για την επικινδυνότητα των λαμπτήρων “οικονομίας” (η οποία ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας στην Ελλάδα).

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία μας αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, και διευκρινίζουν ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική γιατί; και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα ελλείμματα προέρχονται από τους μετανάστες – λαθρομετανάστες , και άμα βάλετε κάτω τα νούμερα θα το καταλάβετε και μόνοι σας .
Και το άλλο είναι ότι τα χρήματα των τρισεκατομμυρίων ευρώ σε αποθεματικά ,των ασφαλιστικών ταμείων σε μετρητά , από καταθέσεις που ήταν , ο ΣΗΜΙΤΗΣ τα μετέτρεψε σε μετοχές και τα μετέφερε σε Εβραϊκές εταιρείες εκτός Ελλάδος .

Ανώνυμος είπε...

Ολα ειναι ενα καλα οργανωμενο σχεδιο!! Οι πολιτικοι ελληνες και ευρωπαιοι ειναι δοσιλογοι και προδοτες εδω και χρονια. Εχουν ξεπουληθει στις "αγορες".
Τα κομματοσκυλα που τους στηριζουν εχουν την ιδια ευθυνη. Γι αυτο δεν ξεσηκωνεται κανεις παρα μονο για συντεχνιακα ζητηματα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κανεις.
Μη ξεχνατε τις δηλωσεις της Μπενακη στην πρωτη ορκωμοσια του Παπουλια.
Μη ξεχνατε πως ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικος τοτε απ ολες τις πτερυγες δεν ζητησε το λογο γι αυτες τις δηλωσεις !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...