Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τα αμερικανάκια πόνταραν σε… κουτσό άλογο.



Πόσο πιθανό είναι το πλήρωμα ενός σκάφους της ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΛ/ΑΚΤ) να ανοίξει πυρ και να "γαζώσει" ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ δύο τουρκικών λιμανιών χωρίς να λάβει άδεια από το Κέντρο Επιχειρήσεων; Μηδενικά πιθανό!
Πόσο πιθανό είναι η ελληνικές αρχές (διάβαζε ειδικά αυτή η κυβέρνηση) να δώσουν άδεια έναρξης πυρών αν δεν υπάρχει προτροπή και κάλυψη "από ψηλά";
Επίσης μηδενικά πιθανό δείχνει η ιστορία, όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις "σφύριζαν αδιάφορα" σε πολύ χειρότερες και εντονότερες προκλήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, της τουρκικής Ακτοφυλακής, ακόμα και τουρκικών πλοίων της εμπορικής ναυτιλίας, όπως το χθεσινό που έγινε "κόσκινο" από τις βολές ενός MAG των 7,62 χλστ.!
Άρα η στήριξη (για να μην πούμε η "εντολή") έναρξης πυρών ήρθε "από ψηλά" και όταν λέμε "ψηλά" εννοούμε εκτός Ελλάδος. Για να μιλήσουμε ακριβέστερα, πέραν του Ατλαντικού!  
Η πληροφορία για την μεταφορά των ναρκωτικών μέσω του Μ/V ACT ήρθε κατ'ευθείαν από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών DEA, όπως είχε έρθει και η πληροφορία για το Noor 1.
Οι αμερικανικές αρχές για κάποιο περίεργο τρόπο ήθελαν αυτό το πλοίο. Και του έστησαν ενέδρα μόλις μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα προερχόμενο από την Αλεξανδρέττα και κατευθυνόμενο στη Νικομήδεια.
Η Αλεξανδρέττα είναι το κέντρο του εμπορίου ναρκωτικών και προσπόρισης εσόδων του τουρκικού παρακράτους που στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν, το οποίο πουλάει όπλα στους ισλαμιστές τουρκομάνους, ακόμα και στο ISIS και πληρώνεται με ναρκωτικά.
Λέγεται ότι σε αυτή την φουρνιά οι Αμερικανοί θα έβρισκαν αποδείξεις για την εμπλοκή αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ίσως και του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν στο εμπόριο ναρκωτικών. 
Ένα λάθος έκαναν οι Αμερικανοί: Υπολόγισαν ότι ο καπετάνιος του πλοίου θα πειθαρχούσε ακόμα και με την έναρξη βολών, να φέρει το Μ/V ACT στο λιμάνι της Ρόδου για νηοψία, κάτι που δεν έγινε, αφού εκμεταλλευόμενο τον όγκο του το πλοίο άντεξε τα προειδοποιητικά πλήγματα, ειδοποίησε τις τουρκικές αρχές οι οποίες έσπευσαν να το διασώσουν.  
Εκεί έπρεπε ή να υπήρχε έτοιμη ομάδα του Λυμενικού, η περίφημη ΜΥΑ/ΛΣ να καταλάβει το τουρκικό πλοίο με ρεσάλτο ή να "λιώσει" το σκάφος από τις βολές που δεν θα κτυπούσαν την πλώρη αλλά την γέφυρα και θα εξουδετέρωναν την δυνατότητα διακυβέρνησής του..
Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι έμεινε μόνο ένας εντυπωσιακός, αλλά άνευ ουσίας, πολυβολισμός. Οι Αμερικανοί έχασαν αυτό που κυνηγούσαν γατί η ελληνική πλευρά δεν ήταν αρκούντως έτοιμη να εκτελέσει ρεσάλτο επάνω στο ναρκόπλοιο.



Το Λιμενικό άφησε το Τουρκικό πλοίο να φύγει. Τα ναρκωτικά έφτασαν στη Τουρκία και σύντομα θα επανέλθουν μια νύχτα με φεγγάρι σε κάποιες από τις νησίδες από τις οποίες τα παραλαμβάνουν οι Έλληνες "συνάδελφοι". Ειδικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να κάνουν ρεσάλτο ή να στείλουν ελικόπτερο; Οι ΕΔ έχουν μεγάλο πρόβλημα και αυτό, γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...