Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Οι «πουτάνες της εξουσίας» πρέπει να αμείβονται καλά.



Τους 3.000 έφτασαν οι μετακλητοί υπάλληλοι το 2017, ενώ το 2014 ήταν 1.900. Η αύξηση των θέσεων και μισθών για μετακλητούς και συμβασιούχους ήταν μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης αναφέρει το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Υπογράμμισε πως το συνολικό κόστος αμοιβής των μετακλητών εκτιμάται σε 54 εκατ. ευρώ ενώ υπάρχουν και σύμβουλοι του Μαξίμου που «παίρνουν 2 εκατ. ευρώ υπερωρίες».
«Ενας που είναι 30 ετών και έχει μεταπτυχιακό αν μπει κανονικά στο δημόσιο θα πάρει 900 ευρώ, ο άλλος θα φτάσει τα 1800 ευρώ γιατί είναι μετακλητός», είπε, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση «βλέποντας ότι έχει απαγόρευση προσλήψεων εκεί που μπορούσε να κάνει είναι με τους συμβασιούχους και τους μετακλητούς».
Σχετικά με τον αριθμό των συμβασιούχων, επισήμανε ότι έχει διπλασιαστεί και από τους 40.000 που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φτάσει τους 100.000.
Μίλησε, δε, για την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των υπαλλήλων κάθε εργασιακής σχέσης στο Δημόσιο ανέρχεται σε 700.000 ενώ «τους πήραν (σ.σ. η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στους 600.000».
Αυξήσεις μισθών μόνο στο Δημόσιο
Αύξηση 17% στους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων έκανε η κυβέρνηση. 
Tα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι μέσα σε τρία χρόνια οι συμβασιούχοι που υπηρετούν στο Δημόσιο με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου είτε αορίστου είτε ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι σε γραφεία βουλευτών, σε υπουργεία κ.λπ. είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 16,7%.
Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μισθοί αυξήθηκαν από τα 1.286,6 ευρώ που ήταν το 2014 στα 1.502 ευρώ το 2017.
Την ίδια περίοδο, μειώθηκαν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα κατά 2,9%, έπεσε δηλαδή ο μέσος μισθός από τα 1.011,2 ευρώ το 2014 στα 982,4 ευρώ το 2017,ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ο ένας στους τέσσερις εργαζόμενους έχει μισθό πείνας στα 500 ευρώ.

2 σχόλια:

Δημητρης Κ. είπε...

Υπαρχουν μαλακες που ψηφιζουν ...για να τρωνε καλα αυτοι οι μαλακες..ενω οι ιδιοι οι πρωτοι μαλακες ψωφανε στην πεινα..και στην μσλακια τους.Αυτο λεγεται αλλιως και "μαλακισμενο δειλινο της χωρας"...

Δημητρης Κ. είπε...

Πως να μονιασουμε οταν αυτοι που τα παιρνουν γελανε και κανουν τους κουφους...κι οι αλλοι οι πολλοι που τα πληρωνουν κλαινε.και ..αχ βαχ..και κοιτανε αφωνοι δημοσια...και βριζοντας στο σπιτι τους πρωτους ?? Ανυμποροι οι δευτεροι ..μισουν τους πρωτους...σαδιστες οι πρωτοι γελανε και τρωνε απ τους δευτερους.Ανθρωποφαγια...με το ιλαρο επιχειρημα..." εγω φταιω ?? Τα βρηκα ετσι !!"...Και ταφαγες...η γατα....Η ολη διαφορα ειναι μια..Οι πρωτοι ειναι οργανωμενοι ανθρωποφαγοι..συντεχνεια του Αμαζονιου με δυναμη να πιεζουν ομαδικη....οι αλλοι ειναι σκορποχωρι...σε 200 απο-κομματα...που σκοτωνονται μεταξυ τους σαν ηλιθιοι...Οι φαγαδες ειναι οργανωμενοι αλητες...οτι πει η συνομοταξια ψηφιζουν ομαδικα για το κοινο συμφερον.Αφου τρωνε μαλακες ειναι ?? Μετατοπιζουν ομαδικα τις ψηφους σε οποιον ..οποτε..τους ταισει...και στα αυτα τους ολα...Οι αλλοι οι μαλακες σκοτωνονται μεταξυ τους σε 1000 κομματα της πλακας..και παιρνουν...απουσια ομαδικης δυναμης ...τα παπαρια τους !! Ααα....και τα ..αχ...βαχ...κοινωνια ψευτρα !!! Ποιοι δεν ειναι οργανωμενη σπειρα ?? Οι δασκαλοι ? Οι καθηγητες ? Οι τελωνειακοι ??Οι δικσστικοι ?? Οι γιατροι ?? Κλπ....Τα κοροιδα οι ..αστεγοι ..οι πολλοι...πανε σε 1000 κομματα....Αλλα η γιαγια μου..κι αλλα η πεθερα μου..κι ολοι τελικα τον....πουλο !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...