Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Μετά την ουδετερότητα των φύλων, θα έχουμε και θρησκευτική ουδετερότητα. Δηλαδή κάτι σαν γκέι θρησκεία.



Διαφωνεί κάθετα με τη «θρησκευτική ουδετερότητα» της Ελλάδος η Εκκλησία της Κρήτης, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος Κρήτης μετά από τη μαραθώνια συνεδρίαση του Σαββάτου.
Οι Ιεράρχες του νησιού συνήλθαν σήμερα σε συνεδρίαση και συζήτησαν την προτεινόμενη αναθεώρηση άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος, την μισθοδοσία του ιερού κλήρου και την εκκλησιαστική περιουσία.
«Σέ κάθε περίπτωση, κκλησία Κρήτης διαφωνε μέ τήν προτεινόμενη προσθήκη τς φράσης "Η Ελληνική Πολιτεία είναι θρησκευτικά ουδέτερη", στό 3ο ρθρο το Συντάγματος», αναφέρει συγκεκριμένα το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.
Παράλληλα, οι Ιεράρχες της Κρήτης θεωρούν «απαράδεκτη την αναθεώρηση του άρθρου 21 το οποίο αναφέρεται και προστατεύει τον ιερό θεσμό της οικογένειας» ενώ την ίδια ώρα  αναφέρει πως «η προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3, δεν κατονομάζει ρητά τη δικαιοδοσιακή ταυτότητα της Εκκλησίας της Κρήτης, ότι είναι δηλαδή Ημιαυτόνομη Εκκλησία υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και ότι διοικείται με το δικό Της Καταστατικό Χάρτη».
Τέλος για την μισθοδοσία το Ιερού Κλήρου η Ιερά Σύνοδος δηλώνει «απερίφραστα ότι η υπάρχουσα νομοθετημένη μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, που επί σειρά δεκαετών έχει δοκιμασθεί, δεν χρήζει οποιασδήποτε αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...