Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Mην είδατε τον Παναή Όσβαλντ.



Έσπασε το βραχιολάκι εντοπισμού του ο Γάλλος και κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens Ζαν Κλoντ Όσβαλντ, μετά την επιστροφή του από την δίκη στο Εφετείο.
Ο Όσβαλντ βγήκε εκτός φυλακής, με τον περιοριστικό όρο να φοράει βραχιολάκι, με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών από τον Νοέμβριο του 2016. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Οσβαλντ, αν και επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μία ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 13:56 κατάστρεψε τον ιμάντα της συσκευής.
«Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».
Ο Όσβαλντ ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου στην υπόθεση των μιζών που δόθηκαν από την εταιρεία AXON για την επιλογή από την Πολεμική Αεροπορία των αεροσκαφών-εναέριων ραντάρ EMP-145 Erieye και ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση αλλά με... αναστολή! 
Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, που ήταν πρόσωπο-κλειδί τόσο στο σκάνδαλο των εξοπλισμών όσο και στο σκάνδαλο της Siemens είχε συλληφθεί στις 6/4/2015.
Εντοπίστηκε στο Αμπου Ντάμπι, όπου συνελήφθη με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Οσβαλντ έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, ο εισαγγελέας εκδόσεων κ. Αγγελής σε συνεργασία και με άλλους δικαστές κατάφερε να τον συλλάβει σε περιοχή τράνζιτ στο Αμπού Ντάμπι.
Ο γαλλο-ελβετός Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, κατηγορείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens αλλά και σε ακόμη δύο δικογραφίες εξοπλιστικών. Ο Όσβαλντ αντιμετωπίζει την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος καθώς φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην μίζες των μαύρων ταμείων, αλλά και στις μίζες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN και στην προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericssson.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...