Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Οι εννέα και ο...Χαφτάρ

Το φως της δημοσιότητας είδαν οι φωτογραφίες με τα πρόσωπα των εννιά διακινητών από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Όλοι τους αντιμετωπίζουν «βαρύ» κατηγορητήριο για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς. Το πλοίο έφυγε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, ωστόσο βυθίστηκε στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, το Φρέαρ των Οινουσσών, σε βάθος 5.000 μέτρων.

 

Ο ΡΟΛΟΣ της Nawal Soufi! «OΙ ΜΚΟ (οι ευρωεπιδοτούμενες) πνίγουν τα καράβια...»

 

Ο ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ Χαφτάρ και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου στην Λιβύη πίσω από το δουλεμπόριο στη Μεσόγειο...

 

 Έκθεση του ΟΗΕ εμπλέκει χώρες της ΕΕ με Λίβυους λαθρέμπορους – Τί απαντά η Κομισιόν

 

ΟΧΙ δεν τους φάγαμε μαζί!!!

Τραγωδία ναι, θλίψη ναι αν είσαι άνθρωπος συγκλονίζεσαι αλλά εθνικό πένθος ούτε οι χώρες τους που έχασαν εκατοντάδες δεν το κήρυξαν;; Aυτή η υπερευαισθησία θέλει να συγκαλύψει την έλλειψη ευαισθησίας; Άλλωστε εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε κι ακόμα παραπάνω με το αζημίωτο κανείς δεν αμφισβητεί τον ανθρωπισμό μας οπότε δεν χωρούν τύψεις….Δεν υπάρχει βίντεο καταγραφής της βύθισης λέει το λιμενικό…λογικό. Με το εθνικό πένθος δείχνουμε ενοχικό σύνδρομο…Γιατί εθνικό πένθος ας κηρύξουν διεθνές πένθος στα διεθνή ύδατα δεν λένε ότι το έχασαν ας κηρύξουν και παγκόσμιο αλλά εθνικό από που προκύπτει; Το φορτωθήκαμε από μόνοι μας... Ποιο εθνικό πένθος μην φορτώνετε στο λαό τις ευθύνες σας!!!

αλλά μήπως αυτή η συχνή επανάληψη εθνικού πένθους τελικά θέλει να μας εξοικειώσει με καμιά εθνική τραγωδία που έρχεται; όλα τα βάζει κανείς κατά νου.. πέφτει σε μαύρες σκέψεις και προβληματισμό.

 

Πύλος: Η Ευρωπαϊκή δύναμη "EUNAVFOR MED IRINI", περί νηοψίας και η διάσωση...

Τα ερωτήματα πολλά: Πώς γίνεται να έφυγε το αλιευτικό σκάφος με κοντά 800 παράνομους μετανάστες από το Τομπρούκ χωρίς κανένα έλεγχο, καμιά νηοψία;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Λιβύη έχει συνάψει ειδική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση την οποία η δεύτερη ενισχύει με χρηματοδοτήσεις, σκάφη και υλικό το Λιβυκό λιμενικό, με μοναδική δικαιολογία τον έλεγχο των παράνομων ροών. Επίσης η ΕΕ χρηματοδοτεί τη δημιουργία και συντήρηση κατά μήκος της Λιβυκής ακτής μεγάλων στρατοπέδων συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, που προέρχονται απ’ όλη την Αφρική. Η μεσόγειος δεν είναι «παγίδα θανάτου για τους μετακινούμενους πληθυσμούς» αλλά, δυστυχώς, έχει καταντήσει ελεύθερη θάλασσα για το υπερεθνικό οργανωμένο έγκλημα. Κανένας κανόνας του δικαίου της θάλασσας δεν τηρείται. Κανένας κανόνας ασφάλειας και αστυνόμευσης δεν επιβάλλεται. Καμιά ουσιαστική εποπτεία δεν ασκείται από τις εθνικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Επικίνδυνες απόψεις για την έρευνα και διάσωση σε διεθνή ύδατα από την Ελλάδα

Αυτές είναι επικίνδυνες απόψεις τις οποίες με μεγάλη χαρά θα την ακούνε στην Άγκυρα… Διεθνή ύδατα έχουμε και στο Αιγαίο. Αν συμβεί κάτι κακό σε ένα απομακρυσμένο σημείο ,σε διεθνή ύδατα , είναι δυνατόν να υποστηρίξουμε ότι δεν έχουμε και καμία υποχρέωση να κάνουμε έρευνα διάσωση; Έχουμε τελείως τρελαθεί; Δεν μπορεί να θέτουμε εμείς υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα και την υποχρέωση μας να κάνουμε έρευνα-διάσωση και στα διεθνή ύδατα. Δεν καταλαβαίνουμε ότι αβαντάρουμε τον Ερντογάν;

 

Η αποκάλυψη του Solomon στο Kontra24 – Ζητούσαν «επειγόντως βοήθεια» και αγνοήθηκαν

 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρησίμων ηλιθίων σε πάμπολλες θέσεις νευραλγικών Υπηρεσιών! Επί τέλους , βγάλτε τον σκασμό, ανίκανοι, και κοιτάχτε να κάνετε την δουλειά σας κι όχι την εξυπηρέτηση της τουρκικής επιβουλής γιά τις θάλασσες μας!

Ανώνυμος είπε...

ΕΊΝΑΙ ΩΡΑΊΑ ΠΟΛΎ ΕΜΦΑΝΊΣΙΜΗ ΘΑΛΕΓΑ.
ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΈΣ ΜΕ ΤΟΝ
ΣΎΝΤΡΟΦΌ ΤΗΣ !!!
ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝ.ΤΟΥ ΛΈΕΙ
ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΎΦΛΑ ΣΤΟΥΠΙ
ΣΤΗΝ ΜΈΘΗ
ΡΕ ΜΛΚΖΜΝ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΌΝΗ ΤΗΣ !? ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΈΣ !? ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΉΓΕΣ ΈΤΡΕΞΕΣ !!! ΝΑ ΤΗΝ ΠΆΡΕΙΣ ! ΕΣΎ ! Ο ΊΔΙΟΣ ??? ΣΟΥΠΕ ΌΤΙ ΘΑ !!! ΤΗΝ ΜΕΤΈΦΕΡΑΝ
ΆΛΛΟΙ !!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΉΛΕΨΕΣ !?
ΠΟΛΎ ΆΝΕΤΟΣ...Ο ΈΤΣΙ... ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΗΣ ΚΙΟΛΑΣ...ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩ.

ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΛΟΛΑΘΡΟ
ΠΟΥ ??? ΘΑ ΠΉΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΊΑ !!! ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΈΒΛΕΠΕ... !?


ΑΥΤΆ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΌΣΟ
ΚΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΩΝ 301 ΧΑΖΆΡΩΝ !!!
ΤΡΕΧΑΤΕ ΤΏΡΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΕΊΣ ΚΑΙ ! Η
ΓΑΛΛΊΑ

ΧΑΧΑΧΑΑΑ 🤣🤪

ΣΤΈΛΝΕΙ ΣΧΌΛΙΟ
ΔΕΝ ΛΈΩ ΠΟΥ...
7:00μμ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΟΎΝ
5:00μμ

ΧΆΟΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΓΡΑΜΜΕΣ.

ΤΎΦΛΑ ΝΑ ΈΧΕΙ
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗΣ Ο ΗΡΆΚΛΕΙΤΟΣ
Ο ΣΩΚΡΆΤΗΣ

ΚΑΤΑ ΤΑΛΛΑ...🛌


🤷🤦

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...