Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ροκάνισμα Πούτιν εκ των έσω.

Δραματικές οι εξελίξεις στην Ρωσία! Επελαύνουν οι μισθοφόροι του Πριγκόζιν σε ρωσικές πόλεις - Τη σύλληψή του ζήτησε ο Πούτιν που δίνει έκτακτο διάγγελμα .

Έκτακτο διάγγελμα Β.Πούτιν προς το ρωσικό λαό: “Αντιμετωπίζουμε πραξικόπημα από την Βάγκνερ – Είναι προδοσία – Θα υπερασπιστούμε την Ρωσία με κάθε κόστος”

 

Εξέγερση Wagner στη Ρωσία! Στους δρόμους της Μόσχας έχουν βγει άρματα μάχης- Κατάρριψη ελικοπτέρου και επιχείρηση κατάληψης του Ροστόφ (Βίντεο)

 Όλα τα βλέμματα του πλανήτη είναι στραμμένα στη Ρωσία με την αμερικανική προεδρία να παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση και τις εξελίξεις αναφορικά με την «εξέγερση» της παραστρατιωτικής ομάδας Wagner.

 

Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν- Η Ρωσία βρίσκεται σε κίνδυνο! Οι προδότες θα τιμωρηθούν (Βίντεο)

Πριγκόζιν: «Να έρθουν στο Ροστόφ Σοϊγκού και Γκεράσιμοφ αλλιώς ανεβαίνω Μόσχα» (Βίντεο) .

 

Κρίση στη Ρωσία – Αμερικανοί αξιωματούχοι: “Ο Πριγκόζιν επιχειρεί πραξικόπημα – Θέλει νεκρό τον Σοιγκού” – Ποιο είναι το κακό σενάριο για Ουκρανία & ΗΠΑ 

 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν απευθύνθηκε με διάγγελμά του στον λαό της χώρας του μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και της μισθοφορικής ομάδας του,  Wagner. Ο Πούτιν έκανε λόγο για προδοσία και προειδοποίησε ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή και οι προδότες θα τιμωρηθούν. «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστώ τη χώρα μου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Όσοι οργάνωσαν ένοπλη εξέγερση, θα λογοδοτήσουν. Όσοι έχετε παρασυρθεί σε αυτό, σας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες». Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε στο διάγγελμά του πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού, τονίζοντας πως χρειάζεται ενότητα όλων των δυνάμεων και να παραμεριστούν οι διαφορές. Κάλεσε όσους εξαπατήθηκαν να εγκαταλείψουν την ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Wagner που χαρακτήρισε πισώπλατη μαχαιριά.

Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με προδοσία, αναγνωρίζοντας πάντως ότι οι μαχητές της Wagner είναι, κατ’ αυτόν, οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς. «Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις της Ρωσίας θα επικρατήσουν και θα γίνουν πιο δυνατές.

Η αντίδραση της Μόσχας θα είναι πολύ αυστηρή, πρόσθεσε. Όλοι όσοι πήραν μέρος στην εξέγερση αυτή θα τιμωρηθούν, διεμήνυσε. Είπε πως θα αναληφθεί αποφασιστική δράση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Ροστόφ, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη.

Καντίροφ: Η εξέγερση της Βάγκνερ πρέπει να συντριβεί, ακόμα και με σκληρές μεθόδους -Απόλυτη στήριξη στον Πούτιν .


«Ο Πούτιν έκανε λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο γι' αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο», αναφέρει το μήνυμα που φέρει το λογότυπο της μισθοφορικής οργάνωσης και κοινοποιούν τις τελευταίες ώρες Ουκρανοί αξιωματούχοι, δίχως να είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για επίσημη θέση της Wagner.

Ποιος είναι ο Πριγκόζιν: Από πωλητής hot dog, «σεφ του Πούτιν» και επικεφαλής του μισθοφορικού στρατού Wagner.


Καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό πάνω από το Βορονέζ; -Φάλαγγα της Wagner κινείται προς Μόσχα-Καντίροφ και Τσετσένοι κατά Πριγκόζιν (Βίντεο)

 

180 Ρώσοι στρατιώτες παραδόθηκαν στην Wagner που κατέλαβε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Βορονέζ

Σε εμφύλιο τύπου 1917 η Ρωσία ενώ Ρώσοι Εθνοφύλακες εισήλθαν στο Βορονέζ και διεξάγονται μάχες με τους μισθοφόρους της Wagner

 

Η Ρωσία σε αποσταθεροποίηση - Η αλήθεια πέρα από γραφικότητες…

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Prigozhin και άλλες φορές έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη ρωσική ηγεσία αλλά τώρα υπερέβη τα εσκαμμένα.
Η ακραία αυτή αντίδραση σχετίζεται με την 1η Ιουλίου και τα συμβόλαια που πρόκειται να υπογραφούν με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η διαμάχη με το υπουργείο Άμυνας σχετίζεται με την εντολή που δόθηκε ούτως ώστε οι μισθοφορικές οργανώσεις, όπως η δική του, να υπογράψουν επίσημα συμβόλαια με το υπουργείο πριν από την 1η Ιουλίου.
Ο επικεφαλής των Wagner αρχικά αρνήθηκε να υπογράψει κάτι και έχει έκτοτε δηλώσει, χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, ότι ο ίδιος προτείνει ένα εναλλακτικό συμβόλαιο.
Υπενθυμίζεται, πως όποια οργάνωση υπογράψει συμβόλαιο αποκτά πρόσβαση στα πυρομαχικά του στρατού αλλά τίθεται υπό την ηγεσία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Στην αντίθετη περίπτωση, οι οργανώσεις που δεν υπογράφουν, αποκλείονται από την πρόσβαση σε πυρομαχικά.

Διηνεκης είπε...

Καιρός γαρ ουκ έστι.

Ανώνυμος είπε...

The chosen ONE !

WWG1WGA

Surprise...!!!


Ανώνυμος είπε...

Ο σίκυος γαρ εγγυς...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...