Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

«salami tactics»

Σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίσηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

 

«Έκπτωτος» πρόεδρος ο Κασσελάκης

 

Σ.Κασσελάκης: «Είδε όλη η Ελλάδα τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα – Φόρεσαν κουκούλα σε μέλη της ΚΕ»

 

ΣΥΡΙΖΑ, μια τελειωμένη υπόθεση

 

Η προέλευση της έκφρασης «salami tactics» πιστώνεται στον Ούγγρο κομμουνιστή Μάτιος Ρακόσι, ο οποίος είχε εφαρμόσει την τακτική του σαλαμιού «szalámitaktika», στην προσπάθεια του να διαιρέσει και να απομονώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης άγνωστος μεταξύ αγνώστων μέσα στον μηχανισμό του Σύριζα, όχι μόνο κατάφερε να εξουδετερώσει τους πιο ισχυρούς εσωκομματικούς τους αντιπάλους, αλλά κατάφερε και να τους οδηγήσει εκτός κόμματος.

Για την ανάδειξη του στην αρχηγία του κόμματος, που είχε προηγηθεί, είχε συμβάλει αποφασιστικά τόσο η σιωπηλή ευλογία του Αλέξη Τσίπρα, όσο και η ευρεία αποδοχή και ισχυρή υποστήριξη από την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ. 

Ωστόσο παρ’ όλο που εκλέχθηκε αρχηγός, δεν είχε στα χέρια του την πλειοψηφία του κομματικού μηχανισμού του Σύριζα. Έγινε αρχηγός, αλλά ταυτόχρονα ήταν και ξένο σώμα. Έγινε αρχηγός σε ένα κόμμα που δεν το γνώριζε. Έγινε αρχηγός σε ένα κόμμα με το οποίο δεν υπήρχε η παραμικρή ιδεολογική ταύτιση, η παραμικρή κοινή διαδρομή και το παραμικρό ψυχικό δέσιμο. 

Τα περισσότερα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του Σύριζα, δηλαδή οι πρώην υπουργοί, οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές, αμέσως μετά από το αρχικό ξάφνιασμα της εκλογής του νέου προέδρου άρχισαν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Να διαπληκτίζονται, να συγκρούονται και να αναλώνονται σε συζητήσεις επί συζητήσεων και σε αναλύσεις επί αναλύσεων. Να διασπώνται και να διαγράφονται.

Άλλωστε η ιστορία της Αριστεράς στη χώρα μας είναι γεμάτη από διασπάσεις, διαγραφές, αποπομπές, «προδοσίες» και σεχταρισμούς

 

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τα εξής: Από τη στιγμή που έχει αρθεί η εμπιστοσύνη προς τον Στέφανο Κασσελάκη, πρέπει να συγκληθεί - το αργότερο μέσα σε τρεις μήνες - έκτακτο συνέδριο και εφόσον ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Δηλαδή, να προχωρήσουν σε εκλογες.

Ουσιαστικά, δηλαδή, το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει συγκεκριμένα για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο/Η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσωπεί δημόσια το κόμμα και είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εάν είναι βουλευτής. Σε περίπτωση που ο/η πρόεδρος του κόμματος δεν είναι βουλευτής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκλέγει τον/την πρόεδρό της. Η απόφαση αυτή της Κ.Ο. χρειάζεται την επικύρωση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο/Η πρόεδρος λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής από το 50% +1 των μελών της προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΠΟ$ΤΟΛΗ...ΤΗΝ
€ΞΕΤΈΛΕΣΑΝ
ΑΠΌ ΤΟ ΌΧΙ ΣΤΟ
ΝΑΙ...
ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΊΣΩ... 🍑

ΜΙΑ ΧΑΓΑ
🤣

ΤΟ ΔΡΆΜΑ...
301ΤΕΜΠΈΛΗΔΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ σε μεγάλα κέφια! “Κουλομητσοτακηδες κ ψαροκασσελακηδες! Τα ψοφίμια της εύφορης κοιλάδας έχουν ονοματεπώνυμο”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...