Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

ΧΑΙΝΤΕΡ τον ΦΑΓΑΝΕ;;



ΕΝΑ ΒΟΛΙΚΟ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ» ΠΟΥ «ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ» ΚΑΙ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ»

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου κοντά στο Κλάγκενφουρτ, την πρωτεύουσα της επαρχίας της Καρινθίας..
Ο 58χρονος πήγαινε σε μια οικογενειακή γιορτή για τα 90ά γενέθλια της μητέρας του στη γενέτειρά του, το Φάιστριτς, περίπου 30χλμ από το Κλάγκενφουρτ. Λίγο πριν από το δυστύχημα είχε προσπεράσει ένα άλλο όχημα, η οδηγός του οποίου ειδοποίησε την αστυνομία. Ο Χάιντερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και το θώρακα και υπέκυψε λίγο αργότερα."Για μας, είναι σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου", δήλωσε ο εκπρόσωπος και υπαρχηγός της BZO Στέφαν Πέτσνερ στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.Προκλητικός

Ο Γεργκ Χάιντερ λεγόμενος και «Αγιατολάχ των Αλπεων» γεννήθηκε το 1950 και από το 1977 ασχολήθηκε αποκλειστικά με την πολιτική. Το 2000 προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις όταν το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), στο οποίο τότε ήταν ενταγμένος, σχημάτισε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, με αποτέλεσμα την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην ΑυστρίαΗ συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό κατέρρευσε με αποτέλεσμα να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το 2002, στις οποίες το FPO έχασε σημαντική δύναμη.Έπειτα από ενδοκομματικές συγκρούσεις στο FPO, ο Χάιντερ σχημάτισε το 2005 τη Συμμαχία για το Μέλλον της Αυστρίας (BZO). Στις εκλογές του 2006, το νέο κόμμα του μόλις που πέρασε το όριο του 4% που ήταν απαραίτητο για να εκλέξει βουλευτές. Στις εθνικές εκλογές της 28ης Σεπτεμβρίου τα δύο ακροδεξιά κόμματα της Αυστρίας συγκέντρωσαν μαζί 30% των ψήφων, ενώ το BZO του Χάιντερ, που είναι το μικρότερο από τα δύο κόμματα, τριπλασίασε την επίδοσή της φτάνοντας γύρω στο 12%.Ο Χάιντερ διεξήγε εκστρατεία κατά της μετανάστευσης και ήταν περιβόητος για τις προκλητικές δηλώσεις του. ήταν επίσης γνωστός, και για την αντι-ευρωπαϊκή του πολιτική με το Κόμμα της Ελευθερίας.Ο Χάιντερ είχε επικριθεί ευρέως όταν είχε συναντηθεί το 2002 με τον πρόεδρο του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν. Είχε χαρακτηρίσει τη συνάντησή του αυτή "καθαρά ανθρωπιστική" υπόθεση.







.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...