Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ «ΒΑΝΔΑΛΩΝ» ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ




















Συμπλοκές εκτός γηπέδου, «ξήλωμα» του Παγκρητίου από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αντεγκλήσεις με τα ΜΑΤ και δακρυγόνα συνέθεσαν το σκηνικό της νίκης των «πρασίνων» στην Κρήτη. Τα όσα συνέβησαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα έκλεψαν την παράσταση. Το ματς διεκόπη για περίπου 10 λεπτά λόγω δακρυγόνων που έπεσαν εκτός γηπέδου, Παθητικώς …δρακόντεια αποδείχτηκαν τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, περιορίστηκαν σε ρόλο θεατή, ενώ οι οπαδοί των δύο ομάδων προέβαιναν ανενόχλητοι σε πρωτοφανείς καταστροφές του γηπέδου, ξήλωσαν από καθίσματα μέχρι πυροσβεστήρες και πλακάκια στα μπάνια. Φθορές προκλήθηκαν και εκτός γηπέδου όταν στη διάρκεια πετροπόλεμου μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, την …πλήρωσαν σταθμευμένα οχήματα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ οι συλλήψεις οπαδών ήταν ελάχιστες. Τα «παρατράγουδα» ξεκίνησαν από πολύ νωρίς όταν ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού που βρισκόταν στο στάδιο του προέλεγχου, έκανε «ντου» και πέρασε στο εσωτερικό του γηπέδου χωρίς να υποστεί έλεγχο. Ανάμεσα σε αυτούς εκτιμάται ότι ήταν και ο οπαδός που έφερε πιστόλι εκτόξευσης των φωτοβολίδων που έπεσαν στη διάρκεια του αγώνα. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα οπαδοί επιτέθηκαν και στο προσωπικό που εργάζεται στο κυλικείο του γηπέδου, και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές. Τα σοβαρότερα ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν από το πρώτο τρίλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, οπότε και ο αγώνας διακόπηκε για περίπου οχτώ λεπτά λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν άντεξαν και έπεσαν στο χορτάρι για να οδηγηθούν αμέσως μετά στα αποδυτήρια μέχρι να καθαρίσει λίγο η ατμόσφαιρα. Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση καθώς αρχικώς υπήρξε η εκτίμηση ότι αστυνομικοί είχαν κάνει χρήση χημικών. Όπως αποδείχτηκε όμως μια διμοιρία που βρισκόταν έξω από τη θύρα 12 υποχρεώθηκε να κάνει χρήση μίας βομβίδας κρότου-λάμψης όταν εγκλωβίστηκε από οπαδούς. Το σοβαρότερο ωστόσο πρόβλημα δημιουργήθηκε, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εκφωνήθηκε εντός του γηπέδου, από την ακατάσχετη χρήση των πυροσβεστήρων που είχαν αποσπάσει οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, με τους οποίος κυνηγούσαν τους αστυνομικούς στη θύρα 9, όπου ήταν «νεκρή» ζώνη.
Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και με την αποχώρηση τους από το γήπεδο όταν οπαδοί του ΟΦΗ περίμεναν τους «πράσινους» στην συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Παναγιωτάκη. Ο πετροπόλεμος ήταν σφοδρός με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τελικώς υπό την συνοδεία διμοιριών οι οπαδοί του Παναθηναϊκού οδηγήθηκαν μέσω της παραλιακής λεωφόρου στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της ΑΝΕΚ Κρήτη 1 για να αναχωρήσουν για Πειραιά. Το πλοίο αναχώρησε γύρω στις 10 τη νύχτα. Προβλήματα υπήρξαν και κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού έκανε «γιουρούσι» σε κατάστημα οπτικών στην πόλη του Ηρακλείου. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί των διμοιριών. Ο ένας υπέστη κάταγμα στα πλευρά, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε στο χέρι και χρειάστηκε να κάνει ράμματα. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. χθες το βράδυ συνελήφθησαν τρεις οπαδοί που πιάστηκαν να ρίχνουν πέτρες. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα, εκτός γηπέδου. Αστυνομικοί λένε ότι προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν κάποια
πρόσωπα από τις κάμερες του γηπέδου, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν.Τέλος για να κλείσουν τα γεγονότα κάνανε και φάρσα για βόμβα στό πλοίο της γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...