Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Πρόταση του ΛΑΟΣ για “συνεργασία” με τη ΝΔ.


Χείρα βοηθείας από Καρατζαφέρη

Η σημερινή «ανακάλυψη» της citypress για τις σχέσεις ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ έρχεται έστω καθυστερημένα να επιβεβαιώσει όσα είχαμε γράψει εμεις στο ixnos από τις 24 Σεπτεμβρίου, και κάποιοι είχαν βιαστεί να τα θεωρήσουνε «σενάρια». Εμείς πάντως ξέρουμε ότι είναι «έτσι» τα πράγματα γιατί οι πληροφορίες είναι από πρώτο χέρι και δεν επιδέχονται διαψεύσεως. Εκτός εάν «αλλάξουν» οι πολιτικές συνθήκες και οι συμφωνίες, που είναι λιγάκι δύσκολο.

ΑΠΟ ΤΗΝ cityprees

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης επιχειρεί μία υψηλού πολιτικού ρίσκου παρέμβαση στις εξελίξεις

Όπως εξηγεί ο ίδιος στους συνεργάτες του, δίνει προτεραιότητα στο καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον (παραμύθια υπουργός θέλει να γίνει)έναντι της πολιτικής εκμετάλλευσης της πολιτικής κατάστασης.

Επαφές κορυφής

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης αντάλλαξε πρόσφατα απόψεις με τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Του παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινής πολιτικής δράσης, με στόχο τη «δημιουργική εξάντληση» της τετραετίας. (ασφαλώς με «ανταλλάγματα») Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει να πάρει δυναμικές πρωτοβουλίες για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός είναι δέσμιος της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ, αλλά και μεγάλων συμφερόντων και του ξένου παράγοντα, που μπορεί να επενδύουν στην κυβερνητική αποσταθεροποίηση. Προσφέρει, λοιπόν, υπό όρους στη ΝΔ την πολιτική και κοινοβουλευτική στήριξη του ΛΑΟΣ, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξάντληση της τετραετίας.

Ο ανασχηματισμός

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θεωρεί ότι το κόμμα του μπορεί εύκολα να διπλασιάσει το εκλογικό του ποσοστό στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Επειδή όμως εκτιμά ότι η συνεχής αποδυνάμωση της ΝΔ μπορεί να οδηγήσει στην κυβερνητική κατάρρευση και στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επιδιώκει να αναδειχθεί στη χρυσή εφεδρεία της κεντροδεξιάς. Ακόμη και αν η επιλογή του έχει ένα προσωρινό πολιτικό κόστος, θα τον δικαιώσει στην αντίληψη της παραταξιακής κοινής γνώμης σαν πρωταγωνιστή στο χώρο της κεντροδεξιάς, δημιουργώντας στη συνέχεια μία νέα πολιτική δυναμική. Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει μία πιο δυναμική πολιτική στην αντιμετώπιση της κοινωνικής αναταραχής, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μια πιο φιλολαϊκή οικονομική πολιτική. Θεωρεί ότι ο κ. Ζαγορίτης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα για να περάσει το μήνυμα της κυβερνητικής αποφασιστικότητας και πως η κ. Μπακογιάννη θα μπορούσε να διαχειριστεί την οικονομία με έναν πιο αποτελεσματικό, από κοινωνική και πολιτική άποψη, τρόπο. (τρομάρα του άρχισε και τις «υποδείξεις») ΤΟ ΤΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις του κ. Καρατζαφέρη, χωρίς να αναλάβει οποιαδήποτε πολιτική δέσμευση. Είναι βέβαιο όμως ότι θα τις αξιοποιήσει στις επόμενες κινήσεις του, εφόσον φαίνεται να έχει εξασφαλίσει πολύτιμες πολιτικές εφεδρείες σε μία δύσκολη περίοδο για την κυβέρνησή του.

ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ citypress. ΕΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ?

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=62597

http://ixnos.blogspot.com/2008/12/blog-post_8513.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/11/blog-post_6583.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_25.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_8438.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/ka.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_4343.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_2192.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/09/project.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...