Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΤΟ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ» ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS


Βαριά πρόστιμα στη Siemens από τις αμερικανικές και τις γερμανικές Αρχές

Ποσά που φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα πληρώσει η Siemens στο αμερικανικό και το γερμανικό Δημόσιο σε πρόστιμα και άλλα ποσά για να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, στη Siemens και σε τρεις διεθνείς θυγατρικές επιβλήθηκε η καταβολή προστίμου 450 εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για δωροδοκία και παραποίηση των λογιστικών καταστάσεων της εταιρείας στο διάστημα 2001-2007.

Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων της εταιρείας να δηλώσουν την ενοχή και να καταβάλουν τα σχετικά ποσά.

Επίσης, η εταιρεία θα πληρώσει άλλα 350 εκατομμύρια δολάρια για να κλείσουν οι διώξεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η SEC χαρακτηρίζουν «ιστορική καμπή» στην εφαρμογή του νόμου κατά της διαφθοράς από τις πρακτικές ξένων εταιρειών.

Επίσης, η Siemens ανακοίνωσε ότι καταδικάστηκε σε πρόστιμο 395 εκατομμυρίων ευρώ από την γερμανική δικαιοσύνη «για έλλειψη ελέγχου στις οικονομικές δραστηριότητές της» και την εξασφάλιση συμβολαίων μετερχόμενη τη διαφθορά.

H Siemens αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι αποδέχεται την κύρωση που της επιβλήθηκε από τη εισαγγελία του Μονάχου και ότι στο εξής οι διώξεις σε βάρος της στην Γερμανία «σταματούν».

Η εταιρεία ανέμενε τις εξελίξεις και είχε προβλέψει κονδύλι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=968032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...