Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑΤΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ.doc


Μαρούσι 27/01/2009

Προς την

Αθηναϊκή Πρωτοβουλία

Το 1999 στην Ουάσιγκτον φιλοξενήθηκαν οι εταίροι της Βορειοατλαντικής Συνθήκης προσχώρησης ( ΝΑΤΟ), προκειμένου να εορτάσουν τα πεντηκοστά γενέθλια της συμμαχίας. Σ’ αυτήν την σύνοδο κορυφής συζητήθηκαν εκτός των άλλων και οι επερχόμενες αλλαγές στα Βαλκάνια. Το ίδιο έτος, λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, η ετήσια σύνοδος των υπουργών αμύνης των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Την Ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Κύριο θέμα συζητήσεων ήταν τα Βαλκάνια.

Το 2004 μετά την εκλογή του κ .Παπούλια ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, προσφωνώντας τον, η Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη, είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μια πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά ίσως και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης....»

Ήταν η πρώτη φορά που δημόσια το πολιτικό κατεστημένο των Αθηνών, τολμούσε ανοιχτά να προετοιμάσει τους Έλληνες πολίτες για τις προθέσεις του να εκχωρήσει την Θράκη , τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και να υλοποιήσει τα κελεύσματα της Νέας Τάξης πραγμάτων για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων .

Σήμερα, τέσσερα και πλέον έτη από εκείνη την ημέρα, βλέπουμε τα εξής:

Πρώτον: Τα Σκόπια μάλλον κερδίζουν την αναγνώριση της σύνθετης ονομασίας, για την διεθνή ονομασία του ονόματος της χώρας τους, εις βάρος της Ελλάδος και της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας.

Δεύτερον: Η επιτυχής κατάληξη, για τους Τούρκους, της ονομασίας των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης ως Τούρκων, ήταν μία ακόμα ήττα για την ελληνική διπλωματία. (ο κος Παπανδρέου δεν είχε σημαντικές αντιρρήσεις, ως Υπουργός Εξωτερικών).

Τρίτον: Μετά την μεγάλη επιτυχία των Τούρκων στην Μαδρίτη, να τους αναγνωρίσουμε «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» στο Αιγαίο, άνοιξε η όρεξή τους για την διεκδίκηση Ελληνικών βραχονησίδων (στο Αρχιπέλαγος), με πρόσφατο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών υπεράνω νησιών μας (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι) καθώς και την εμφάνιση τουρκικής φρεγάτας, που έπλεε ανενόχλητη μεταξύ Σουνίου και Ραφήνας.

Όλα τα παραπάνω προέβλεπε το Νατοϊκό σχέδιο « φαιδώρα».

Γι΄ αυτό χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και αγώνας από τον λαό μας προκειμένου να μην φθάσουν τα σύνορα της πατρίδας μας μέχρι τα Τέμπη.

Με εκτίμηση

Αποστόλου Παναγιώτης

Μέλος Ε.Γ. ΛΑ.Ο.Σ

E-mail: egerssi@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...