Οι πληροφορίες λένε σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητήσει να επισκεφθεί τη Θράκη, όπως ακριβώς έκανε και το 2004, επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή, αίτημα στο οποίο θα είναι δύσκολο να απαντήσει αρνητικά η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Ελευθεροτυπία. Το ζήτημα της Θράκης βρίσκεται πολύ ψηλά στη τουρκική ατζέντα, θέμα που είχε θέσει και το Δεκέμβριο και στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, κάνοντας λόγο για «130.000 Τούρκους που υποφέρουν». Οι εικασίες και οι προβλέψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίσκεψη Ερντογκάν στην Αθήνα στις 14 και 15 Μαΐου, συνοδεία 10 υπουργών της κυβέρνησή του, αφήνουν ανοικτο παράθυρο και για αίτημά του να επισκεφτεί και την Θράκη, όπως είχε κάνει το 2004. Ορισμένοι μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα και μίλησαν για κοινή επίσκεψη στη Θράκη των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ διπλωμάτες εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίσκεψης, καθώς εκτιμούν ότι θα έδινε την εντύπωση συνδιαχείρισης της περιοχής και θα ενίσχυε την προσπάθεια της Άγκυρας να διασυνδεθούν τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας με τις τουρκικές παραβιάσεις στα ζητήματα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η επίσκεψη των γνωστών «ηγετών» της μειονότητας στην Τουρκία και η συνάντησή τους ακόμα και με τον ίδιον τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν που προβλήθηκε με διθυραμβικά σχόλια από τις τουρκόφωνες μειονοτικές εφημερίδες της Θράκης Μιλλιέτ και Γκιουντέμ, έστελνε το μήνυμα ότι οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι τους» ενώ τα άρθρα και τα ρεπορτάζ, που ακολούθησαν της επίσκεψης, ήταν ενδεικτικά του πόσο μεγάλη ανάγκη νιώθουν κάποιοι στη μειονότητα από την προστασία της Τουρκίας.
Προς το παρόν προφυλαγμένοι από τους διεθνείς αέρηδες ανησυχίας
-
*Έτσι όπως σβήνει η χρονιά, οι διεθνείς αέρηδες ανησυχίας μας βρήκαν
προφυλαγμένους σε ανάερα πεδία τη χρονιά που πέρασε. *
*Γερμανία και Γαλλία δοκιμάζον...
Πριν από 24 δευτερόλεπτα
2 σχόλια:
Καλή σας ημέρα κύριοι αναγνώστες. Σεβόμενος της ψυχολογικής υποστήριξης που έλαβαν εχθές βράδυ οι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμ.Αεροπορίας, μέσω της εκπομπής του κυρίου Χαρδαβέλλα.....θα ήθελα να υπενθυμίσω, να τονίσω, να ΦΩΝΑΞΩ, ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούνται μόνο από το εκλεκτό σώμα των χειριστών των μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών αλλά και από Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και οι οποίοι νοιώθουν έντονότατα στο πορτοφόλι τους την φορολογική επιδρομή. ΔΕΝ θα πρέπει όμως κανείς να ξεχνά την μόνιμα ταλαιπωρημένη τάξη Υπαξιωματικών, η οποία με τη σωρεία υπηρεσιών που μηνιαίως έχει, με τις διαταγές που κάθε λεπτό καλείται να εκτελέσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν την τάξη. Θα ήθελα να ρωτήσετε κάθε έναν από τους Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας......Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός να επιθεωρήσει το αεροπλάνο, πώς είναι δυνατόν να πετάξει για να αναχαιτίσει??? Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός, να βάλει την υπογραφή του, ότι το αεροσκάφος είναι έτοιμο για απογείωση, ποιός από τους εκλεκτούς αγωνιστές των αιθέρων μας, θα ανέβει στο πιλοτήριο, χωρίς αυτήν την υπογραφή του ταπεινού Υπαξιωματικού??? Για αυτούς τους λόγους λοιπόν καλό είναι όταν γίνεται η όποια αναφορά στο λεπτό θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στο οργανόγραμμα του κάθε σώματος και να μην γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση. Άλλωστε από τις 3000-4000 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως οι Ιπτάμενοι, από τα 22 χρόνια της ζωής τους, καλό είναι και αυτοί να προσφέρουν κάτι από τον οβολό τους στο κράτος, ΟΠΩΣ αδιαμαρτύρητα προσφέρουν οι Υπαξιωματικοί των 1300 ευρω στα 35 χρόνια της ζωής τους καρτερώντας και ανυπομονώντας να βρεθεί κάποιος να μιλήσει κάποτε και για αυτούς.
Δεν είναι πολλά τα 3000-4000€ που παίρνουν όπως λέτε οι ιπτάμενοι. Ας μη βάζετε σε σύγκριση το μισθό σας με το δικό τους, τη δουλειά τους με τη δική σας.Η διεκδίκηση αύξησης των αποδοχών σας είναι θεμιτή ενδεχομένως και δίκαιη, στο έργο σας στηρίζεται η ασφάλεια των πιλότων. Έργο των πιλότων όμως είναι η ασφάλεια και κυρίως η αξιοπρέπεια της πατρίδας με ρίσκο τη ζωή τους.Μπορεί να είναι επιλογή τους το επάγγελμά τους, τους έχει όμως ανάγκη η Ελλάδα και τους οφείλεται και ηθική και υλική ανταμοιβή.Δεν μπορούν να μπουν όλα και όλοι στη συνδικαλιστική ζυγαριά.
Δημοσίευση σχολίου