Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μας πάει εσκεμμένα για …πόλεμο, για να περισωθεί ;


Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια παίζει ο εθνοπροδότης. Έχει σκεφτεί πως το παραμικρό «επεισόδιο» Θα δώσει ευκαιρία στους τούρκους να μπουν στην Θράκη δήθεν για την προστασία των ομοεθνών τους όπως έκαναν και στην Κύπρο το 74; Μήπως έχουμε έναν νέο… εξαπατηθέντα Ιωαννίδη; Τι νομίζει ότι οι τούρκοι κουβαλούν γέφυρες και στρατό στον Έβρο για να κάνουν… Μπιτς πάρτι; Κάποιοι καραγκιόζηδες και ελεεινοί πολιτικάντηδες είχαν το θράσος να προτείνουν και στρατιωτικό νόμο για να ηρεμίσουν τα πνεύματα στην χώρα. Ρε ξεφτιλισμένοι δεν ξέρεται πως εάν συνέβαινε, η συμβεί, οι τούρκοι θα μπουν σε πέντε λεπτά στην Θράκη με το άλλοθι της προστασίας της μειονότητας τους; Για αυτό λέμε ότι η χώρα έχει γεμίσει πολιτικούς κάφρους και προδότες. Μετά την ψήφιση του επαίσχυντου και προδοτικού μνημονίου αυξάνονται γεωμετρικά τα δημοσιεύματα για τα πετρέλαια του αιγαίου. Τώρα τα θυμήθηκαν; απότoμα: Τα έχει ξεπουλήσει κρυφά στους δανειστές και τους τούρκους, και προσπαθεί να το παρουσιάσει ως την..μεγάλη και γενναία απόφαση του ; Το να λένε δημοσιεύματα πως "Οι πόρτες είναι ανοικτές και τα σκυλιά δεμένα", φαίνεται ότι λέει η ελληνική κυβέρνηση στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες και σε όσους ασχολούνται με τα πετρελαιοειδή, μόνο γέλια μπορούν να φέρουν, η φόβο για το τι προδοτικά έχει πράξει κρυφά. Και είναι ν'απορεί κανείς γιατί τώρα. Μετά από τόσες δεκαετίες συζητήσεων φαίνεται ότι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες αφού φρόντισαν οι εθνοπροδότες και αποθηκεύσαμε τα πάντα πρώτα, για να εκμεταλλευθούν οι τοκογλύφοι τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Με το νομοσχέδιο που θα ορίσει την σύσταση ενός φορέα θα γίνουν για πρώτη φορά από την δεκαετία του 80 διαπραγματεύσεις ασφαλώς μέσω Δ.Ν.Τ για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα. Το ΥΠΕΚΑ λέει για..διαπραγματεύσεις και όχι.. ποιος θα τις κάνει.
Όπως λένε, ο φορέας θα στελεχωθεί με μικρό αριθμό προσωπικού για να έχει και μικρό κόστος λειτουργίας, αφού έτσι και αλλιώς άλλοι θα αποφασίζουν.
Αυτό που προβλέπεται λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα μέσα σε 18 μήνες θα μπει στο παιχνίδι. Χρόνος που θεωρείται ρεκόρ αφού κάτι τέτοιο για να γίνει στην Κύπρο χρειάστηκαν 3 χρόνια! Αυτό όμως γίνεται διότι πιέζει ο χρόνος και οι τοκογλύφοι βιάζονται να αρπάξουν ότι μπορούν, και δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλά.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από το ίδιο το υπουργείο τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα προς άμεση εκμετάλλευση τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν το ένα τρίτο των αναγκών της χώρας που σήμερα εκτιμάται στα 120 εκατομμύρια βαρέλια το χρόνο. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα κοιτάσματα αυτά (ίσως στο μέλλον υπάρξουν και νέα) θα είναι εκμεταλλεύσιμα για 30 χρόνια, όσο θα είναι και η διάρκεια ομηρίας μας από τους πιστωτές μας. Με δαπάνες παραγωγής 1,5 δις δολάρια για περίοδο 25 ετών, τα έσοδα φτάνουν τα 7,5 δις δολάρια, ενώ οι φόροι που καταλήγουν στο δημόσιο φτάνουν τα 2 δις δολάρια, δηλαδή ετήσια έσοδα της τάξης των 120 εκατ. δολαρίων, όσο μια μικρή αποκρατικοποίηση.
Eιναι τόση η πρεμούρα των παπαγάλων να παρουσιάσουν τον Γιωργάκη ως σωτήρα που ξέχασαν την ..αριθμητική, διότι πως γίνεται με ετήσια έσοδα της τάξης των 120.000.000 να έχεις όπως γράφουν στον υπέρτιτλο «Πετρέλαιο αξίας 3,5 τρις δολαρίων για 30 χρόνια μπορεί να παράγει η Ελλάδα!»; Δηλαδή τσάμπα θα το εκχωρήσουμε η λάθος μαθηματικό; Και οι τουρκαλάδες τι θα γίνει θα μείνουν αμέτοχοι; η τους εκχωρήσαμε τα μισά. Μήπως επιζητεί ο εθνοπροδότης κανένα …επεισόδιο για να περισωθεί; Και οι δανειστές μας που τα έχουμε βάλει υποθήκη συμφωνούν; η θα πάρουν την μερίδα του ..λέοντος;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...