Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Δημιουργείται αυτό που… φοβίζει τους προδότες;



Χρειάζεται μια σπίθα για ν ανάψει φωτιά που θα φωτίσει το δρόμο των νέων ανθρώπων της νέας γενιάς. Το Εκρηκτικό μίγμα που λέγεται Μίκης Θεοδωράκης, ανάβει τη «Σπίθα» ιδρύοντας ένα καινούργιο κόμμα που θα συγκεντρώνει όλες τις ηλικίες και τις ελπίδες ενός λαού που είναι έτοιμος να στρέψει το πρόσωπο του με απέχθεια προς την πολιτική.

Χθες ο δημιουργός της Ρωμιοσύνης διάβασε από το βήμα του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη την διακήρυξη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών μέσα από ένα βιβλίο που έγραψε για την ιστορική αυτή περίσταση και φέρει τον συμβολικό τίτλο «Σπίθα».

«Μια μικρή σπίθα που ελπίζω να αντέξει στον άνεμο των εχθρών μας αποζητώντας μιαν άλλη και μιαν άλλη και ακόμα μιαν άλλη σπίθα, έως ότου φουντώσει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει!» σχολίασε ο εθνικός μας συνθέτης.

Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι έσπευσαν στην Πειραιώς 206 από όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανάμεσά τους Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και πολλοί νέοι που κρέμονταν κυριολεκτικά από τα χείλη του συνθέτη που τους έδωσε την ελπίδα.

«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών , ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικό-κομματικό κατεστημένο με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη , που αισθάνεται την ανάγκη να αντιδράσει στο σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του στην έξοδο της πατρίδας μας από τη βαθιά κρίση στην οποία μας οδήγησε η διεθνής κρίση του καπιταλισμού και οι εξαρτημένοι από διεθνή κόντρα εξέχοντες πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μαζί με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που συμμετείχε ενεργητικά ή παθητικά στον κατήφορο της δημόσιας ζωής από το 1974».

Αφού εξέφρασε τις θέσεις του ο Μίκης μίλησε για περισσότερο από δύο ώρες για την αύξηση των Spreads, για το δίλημμα ΔΝΤ ή πτώχευση, για την Ευρώπη των Τραπεζών, για το δημόσιο χρέος που πνίγει τον ελληνικό λαό, για την επιχείρηση υποβάθμισης της χώρας μας και του Ελληνικού λαού, για την εντολή Κίσσινγκερ για την Κύπρο, για τον Ανατολικό Αιγαίο, για τη σαλαμοποίηση στα Βαλκάνια, , για τους εθνικούς κινδύνους, την εθνική άμυνα, τις βαθιές τομές που δεν έγιναν, την εποχή παρακμής που διανύουμε, το μαγγανοπήγαδο που βρεθήκαμε...

Θα σταθούμε στα περί Μημονίου» και σε «έναν όρο που εξευτελίζει την Ελλάδα», όπως είπε ο Μίκης διαβάζοντας το κείμενο του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεωργίου Κασιμάτη :

«Όρος παραίτησης από την εθνική κυριαρχία υπέρ των δανειστών της Ελλάδας σε κάθε περίπτωση που δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της. Σε άλλη θέση της της Σύμβασης ορίζεται ότι η Ελλάδα παραιτείται από τα δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας «αμετάκλητα και άνευ όρων».

Ένας τέτοιος όρος δεν υπογράφεται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο. Ένα τέτοιο όρο μόνο ένας Σάϋλοκ μπορούσε να σκεφθεί. Τέτοιος όρος μπαίνει για πρώτη φορά σε σύμβαση δανείου στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Παρόν και ο κ. Κασιμάτης ο οποίος δήλωσε:

«Δυστυχώς, υπάρχει αυτός ο όρος. Αν καθυστερήσουμε την δόση μπορεί ο δανειστής να κατάσχει, αν θέλει την Ακρόπολη, μπορεί να κατάσχει ένα νησί Θα πρέπει όλοι να συμπαραταχθούμε με το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη . Είναι ο μόνος που μπορεί να ξεσηκώσει την Ελλάδα!».

Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Μόνο ένα .. «κακό» βρίσκουμε σε αυτό .Το… ΣΠΙΘΑ μας παραπέμπει και στον …..Αυγουστίνο Καντιώτη.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι, ο κομμουνιστής Μίκης, πρώην Υπουργός της ΝΔ και ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνοτουρκικής "φιλίας"(Βγήκε ωραία και στην φωτογραφία με τον Ερντογάν) θα μας σώσει. Στα όπλα ξεμωραμένοι αριστεριστές της κακιάς ώρας που θυμηθήκατε τον πατριωτισμό τώρα που θίχτηκε το πορτοφόλι σας.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Μια χαρα ειναι που παραπεμπει στον Καντιωτη,που πολεμησαν σαν τα σκυλια ολοι,απο τους Βασιλιαδες και τη Χουντα,μεχρι τους "Δημοκρατες" και τους Ναζι.

Οσο για το παραπανω τσουτσεκι,ειναι λογικο να τον τσουζουν τα πατριωτικα λογια του Μικη,γιατι ξερει πως δεν θα βγουν ΠΟΤΕ απο τα καλοταισμενα στοματα των πατριδοκαραγκιοζοτηλεμαιντανων που τρωγοπινουν...πατριωτικα εις υγειαν των κοροιδων!

Ανώνυμος είπε...

**Οσο για το παραπανω τσουτσεκι,ειναι λογικο να τον τσουζουν τα πατριωτικα λογια του Μικη,γιατι ξερει πως δεν θα βγουν ΠΟΤΕ απο τα καλοταισμενα στοματα των πατριδοκαραγκιοζοτηλεμαιντανων που τρωγοπινουν...πατριωτικα εις υγειαν των κοροιδων!**

Πρόσεχε πως μιλάς για την Χρυσή Αυγή αρχιδάκι μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΜΑΛΆΚΕΣ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΎ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...