Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Έτσι η αλλιώς πρέπει οπωσδήποτε να… εισπράξουν.



Επειδή είδαν ότι δεν έπιασε το παραμύθι της αντικαπνιστικής εκστρατείας που στο βάθος είχε μόνο εισπρακτικό ενδιαφέρον, βάζοντας ως στόχο να τρελάνουν τους μαγαζάτορες και τους πολίτες στα πρόστιμα, και έτσι να υπάρχουν επιπλέον έσοδα, τώρα το έριξαν στα ….παράθυρα. Έτσι λοιπόν «Παράθυρα» για να επιστρέψουν τα τασάκια ψάχνει να βρει η κυβέρνηση, µε τα αντικαπνιστικά µέτρα να µην εφαρμόζονται και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών και µπαρ να επιµένουν στην καπνιστική ανταρσία. Δηλαδή προσανατολίζονται στο ενδεχόμενο ελαστικοποίησης του νόµου και τη θεσμοθέτηση φόρου στα καταστήματα για καπνίζοντες. Εδώ είναι το… ζουμί. Σου λένε έτσι και αλλιώς εμείς πρέπει να εισπράξουμε αυτά που υπολογίσαμε.

Βεβαίως οι μπουρδολόγοι του υπουργείου Υγείας επιµένουν πως στόχος είναι η… προστασία των παιδιών από τον καπνό και η… ανάπτυξη µιας… μαζικής αντικαπνιστικής κουλτούρας. Μπλαμπλαμπλά . Έτσι, στην περίπτωση ελαστικοποίησης των µέτρων θα είναι αυστηρή η «πόρτα» στα καταστήματα για καπνίζοντες, καθώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανήλικους, ενώ στους υπόλοιπους δηµόσιους χώρους θα απαγορεύεται αυστηρά το τσιγάρο.

Μάλιστα, σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη εφαρμογή του νόµου γίνονται ενέργειες συντονισµού των αρµόδιων ελεγκτικών µηχανισµών και κατατίθεται εντός των ηµερών τροπολογία που θα επιτρέπει και στο Σώµα Επιθεωρητών Υγείας να επιβάλλει πρόστιµα σε όσους καπνίζουν παράνοµα. Πάλι η… είσπραξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...