Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν χρειάζεται να είσαι Ρουμπινί για να τα ξέρεις απλώς της πιάτσας .



Σιωπάτε καλέ αφού ο πεταλωτής μας είπε ότι ετοιμάζεται και ο …αναπτυξιακός νόμος. Ε ρε μανούλες που θα κλάψουν όταν ξυπνήσουν οι χαζοχαρούμενοι ένα πρωί και δουν ότι τα λεφτουδάκια τους έχουν μετατραπεί σε πληθωριστικές δραχμές και μάλιστα όχι με 340 που μπήκαμε, αλλά με πάνω από χίλιες στο ευρώ. Κοντός ψαλμός αλληλούια .

Το αυτονόητο, αυτό που οι πάντες αντιλαμβάνονται, αυτό που έφερε την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας δεδομένων των δομών της και η απομάκρυνση από το οποίο μπορεί να αποτελέσει την μόνη λύση τέθηκε για άλλη μία φορά xθες το βράδυ από τον Νουριέλ Ρουμπινί σε κλειστή εκδήλωση που διοργανώθηκε από εταιρεία συμβούλων στην Αθήνα: «Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν την εκδήλωση ο διάσημος οικονομολόγος, ο οποίος έγινε γνωστός από την πρόβλεψη του για την παγκόσμια πιστωτική κρίση του 2008, θεωρεί ότι όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους.

Μόνο οι άπληστοι εγχώριοι τραπεζίτες που οδήγησαν την χώρα στην ζούγκλα του ευρώ μόνο και μόνο για να αγοράζουν φτηνό χρήμα και να το πουλάνε πανάκριβα στους ιθαγενείς και οι άπληστοι ξένοι τραπεζίτες που εξακολουθούσαν και δάνειζαν μια καταχρεωμένη οικονομία εξακολουθούν να μην βλέπουν την πραγματικότητα και να μιλάνε για "σωστούς δρόμους", "επιμήκυνση αποπληρωμών" κλπ.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτείνει το πρόβλημα, καθώς πλήττει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ να υπονομεύεται. Η επιβολή φόρων φέρνει ύφεση και παγιδεύει τη χώρα σε υψηλό χρέος, εξήγησε.

Προς την ίδια κατεύθυνση επισήμανε ότι λειτουργούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες όπως είπε βραχυπρόθεσμα δημιουργούν μείωση εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αύξηση της ανεργίας, πτώσης της κατανάλωσης και της ζήτησης. Η χώρα κινδυνεύει να πέσει σε οικονομική στασιμότητα και υψηλή ανεργία,


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσους φίλους ξέρω ολοι τα εχουν αποσύρει.Οσα κοροϊδα τα αφήνουν πολύ καλά να πάθουν.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτο το..πλευρό να κοιμούνται και θα φάνε καλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...