Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΝΤΟΡΑ : Θα στηρίξω τους φίλους μου τούρκους στις διεκδικήσεις τους.



Τις θέσεις της για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέπτυξε η τουρκάλα Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας απόψε ως επίτιμη προσκεκλημένη στη συνάντηση Bab-I Alί (Υψηλή Πύλη) στην Κωνσταντινούπολη. Η αρχηγός της «Δημοκρητικής Συμμορίας» τάχθηκε υπέρ της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι «ο Τουρκικός λαός είναι αυτός που θα απολαμβάνει την ευημερία, και όλα τα δικαιώματα που η Ευρωπαϊκή δημοκρατία εξασφαλίζει για τους πολίτες της». ( Όπως εξασφάλισε και σε εμάς )
Η κα Μπακογιάννη απαριθμώντας τις σημαντικές προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, στάθηκε στα θέματα της Κύπρου και του Αιγαίου, στις θρησκευτικές ελευθερίες, στα δικαιώματα των μειονοτήτων και την απόσυρση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Μεγαλόνησο. Για το Αιγαίο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, τόνισε, ότι θα πρέπει να γίνει η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας, όχι η διαχωριστική γραμμή.
«Χρειάζεται λοιπόν, να βρούμε γρήγορα και αποτελεσματικά λύση στο πρόβλημα της υφαλοκρηπίδας και σε ότι αυτό συνεπάγεται, λαμβάνοντας υπ' όψιν την πραγματικότητα και.. των δύο πλευρών»
( Ε..γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε πρέπει να στηρίξω και τις ανάγκες των φίλων μου των τουρκαλάδων διότι προσβλέπω στις ψήφους τους στην Θράκη.) είπε η κα. Μπακογιάννη για να συμπληρώσει: «εάν δεν καταλήξουμε σε πολιτική συμφωνία, η Ελλάδα και η Τουρκία θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα προχωρήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριστική λύση του προβλήματος». ( Δηλαδή θα χάσουμε το Αιγαίο με …δικαστική απόφαση ).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σας προτείνω η επόμενη εκδρομή σας να είναι στα 2 χωριά Αναβρυτή και Κρεμαστή υπάρχουν ακόμα γέροντες εκεί που διηγούνται ιστορίες χιλίων χρόνων. Θα ακούσετε την καταγωγή της οικογένειας του βρυκόλακα που λέει ότι κατάγεται από τα Χανιά. Τα χωριά βρίσκονται δίπλα στην Τρίπολη στην Πελοπόννησο. Κάντε και εσείς λίγη έρευνα, θα την δικαιολογήσετε την χαμένη γιατί δεν αισθάνεται Ελληνίδα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...