Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μαζί με την τρίτη δόση ήρθε και το νέο… μουνημόνιο .



Με συζήτηση για τις… πουτανίτσες τους πέρασε χθες από το εντεταλμένο υπουργικό συμβούλιο της δοτής κυβέρνησης και αμέσως μετά, στις 8 το βράδυ κατατέθηκε εσπευσμένως στη Βουλή, για να το ψηφήσουν οι υπόλοιποι κόπανοι της παρέας, το πολυνομοσχέδιο που ανατρέπει εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ και κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών.

Επιγραμματικά στις χθεσινές αποφάσεις περιλαμβάνονται τα εξής:

1 Συμβάσεις: Οι επιχειρήσεις που θα επικαλούνται οικονομικά προβλήματα θα έχουν το δικαίωμα να υπογράφουν με τους εργαζόμενους ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις παρακάμπτοντας τις κλαδικές. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα ισχύσει η συρροή, δηλαδή η επιλογή της καλύτερης σύμβασης για τον εργαζόμενο, ενώ οι μισθοί (θα είναι κάτω από τις κλαδικές συμβάσεις) και οι θέσεις εργασίας θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης του οικείου σωματείου με τον εργοδότη. Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις επιτρέπουν στον εργοδότη να ανακινεί και θέμα μείωσης μισθών και απολύσεων.

2 ΔΕΚΟ: Καθιερώνεται πλαφόν μηνιαίων αποδοχών 4.000 ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση.

Και το κερασάκι του …..μαλάκα.

3 Αναπτυξιακός νόμος: Ο νέος νόμος θα ενισχύει τις επιχειρήσεις από την άνοιξη του 2011 με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δανείων. *

Μαζί με την τρίτη δόση ήρθε και το μουνημόνιο νο 3. http://www.capital.gr/related_files/mougreektranslation.pdf που το μαθαίνουμε υπό τύπου…. Διαρροής. Κάθε δόση και νέο μουνημόνιο, Έτσι με την τέταρτη θα έχουμε και τέταρτο και πάει λέγοντας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...