Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εβραϊκή Fast Track επένδυση-μαμούθ στην Κρήτη!


Εβραίοι επιχειρηματίες σκοπεύουν να διαθέσουν το αστρονομικό ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί σε... έκταση 2.500 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου μια τεράστια τουριστική μονάδα. Σε αυτήν θα περιλαμβάνονται υπερπολυτελές ξενοδοχείο, τουριστικά πάρκα, εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα, και θα αποτελεί τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στόχος των επιχειρηματιών είναι να διοχετεύουν κάθε χρόνο στην Κρήτη επιπλέον 500.000 τουρίστες.
Ως μοναδικό όρο θέτουν την άμεση απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε με διαδικασίες που δεν θα είναι χρονοβόρες να προχωρήσουν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Η εταιρεία αυτή επιδιώκει να γίνει η περιοχή συγκεκριμένος τουριστικός προορισμός για όλους τους μήνες του χρόνου. Πρόκειται για μια έκταση 2.500 στρεμμάτων, η οποία είναι ξεκάθαρη από πλευράς δασικής και αρχαιολογικής νομοθεσίας και προβλέπεται από την Περιφέρεια Χωροταξικού Σχεδιασμού ως χώρος τουριστικών δραστηριοτήτων. Θα περιέχει ένα εξάστερο ξενοδοχείο, θεματικό πάρκο, εκθεσιακά - συνεδριακά κέντρα, εμπορικό κέντρο και real estate (χρονομίσθωση). Πρόκειται για το σύστημα που λειτουργεί ως αλυσίδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλαδή μισθώνεις ένα διαμέρισμα και αν θέλεις στο μέλλον, το ανταλλάζεις με άλλους προορισμούς». Ως μόνη απαίτηση θέτουν να δοθεί άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία η απάντηση και να μην μπλεχτούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που θα τους φέρει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Αν τελικά πάνε όλα καλά και πέσουν οι υπογραφές, το λιγότερο σε δύο χρόνια το έργο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...