«Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα ρύθμιση που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση σχετικά με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
«Τα επιμελητήρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν επισημάνει προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες. Μάλιστα είχαμε προτείνει, ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις» τόνισε ο κ. Μίχαλος.
Παράλληλα, εξήγησε ότι «στο πλαίσιο αυτό, συμφωνούμε απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, καθώς επί της ουσίας αποτελεί δική μας πρόταση. Για μια ακόμη φορά, προτείνουμε η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής». «Παράλληλα, θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση του ύψους των πενήντα ευρώ. Και βέβαια, προϋπόθεση για την ένταξη και ολοκλήρωση της ρύθμισης να είναι η καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία», «ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα». συμπλήρωσε.
Ο τυχάρπαστος προτείνει εσκεμμένα την κεφαλαιοποίηση
που είναι ο τάφος όσων χρωστούν γνωρίζοντας
ότι βάσει νόμου δεν μπορεί το χρέος να ξεπεράσει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου.
Εάν όμως γίνει ανακεφαλαιοποίηση και δεν
πληρώνονται κανονικά τις δόσεις ,γίνετε ληξιπρόθεσμο και ξανατριπλασιάζετε βάσει
όμως του νέου ποσού-κεφαλαίου που έχει προέρθει
να αυτήν και πάει λέγοντας . Με αυτόν τον τοκογλυφικό τρόπο βρεθήκαν πολίτες να
χρωστούν έως και πεντακόσια τοις εκατό του αρχικού χρέους λόγω των συνεχών ρυθμίσεων
που…. είχαν όμως και… κεφαλαιοποίηση των τόκων μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου