Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Άλλος ένας «αιφνίδιος θάνατος» Ρώσου διπλωμάτη.



Τον θάνατο του επί σειρά ετών πρέσβη της στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, έκανε γνωστό η Ρωσία.
Ο Ρώσος διπλωμάτης πέθανε μια μέρα πριν τα 65α γενέθλιά του εντος  του κτηρίου των Η.Ε, και η είδηση προκάλεσε σοκ τόσο στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη όσο και στη Ρωσία.  
Διπλωματικό γίγαντα χαρακτήρισε τον Τσούρκιν που ήταν πρέσβης της Ρωσίας στον ΟΗΕ από το 2006  ο Βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Μάθιου Ράικροφτ. Πρόκειται για μία ακόμη παράξενη απώλεια για τη ρωσική διπλωματία  η οποία έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα μετά τη δολοφονία του Πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, ενώ σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών ήταν και ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα, Αντρέι Μαλανίν.
«Ήταν ένας άνθρωπος που ξεχώριζε. Ήταν έξυπνος, λαμπρός, ένας μεγάλος διπλωμάτης των ημερών μας», ανέφερε αποχαιρετώντας τον η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προσθέτοντας ότι ο θάνατός του ήταν αιφνιδιαστικός.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τον αναπληρωτή πρεσβευτή Βλάντιμιρ Σαφρόνκοφ ο Τσούρκιν ένιωσε αδιαθεσία ενώ ήταν στο γραφείο του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κολούμπια όπου και κατέληξε. Τα αίτια του θανάτου του δεν ήταν άμεσα γνωστά.
Πριν τον ΟΗΕ είχε υπηρετήσει στο Βέλγιο και στον Καναδά καθώς και ως  πρεσβευτής διασύνδεσης στο ΝΑΤΟ και στη Δυτοκοευρωπαϊκή Ένωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΚΙΩΔΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ .
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ....
ΠΩΣ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ....??.....
Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...