Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018

Σε λίγο θα αναχαιτίζουμε και …αερόστατα.Ελληνικά F-16 κυνηγάνε UAV χωρίς πιλότο στο Αιγαίο, αντί να τα καταρρίπτουν. Είμαστε για καρπαζιές. Ούτε τα drone των Τούρκων δεν τολμάμε να «αγγίξουμε».
Χθες στην περιοχή της Ρόδου έγινε για πρώτη φορά αναχαίτιση από τα μαχητικά της ΠΑ σε τουρκικό drone (UAV ANKA) του τουρκικού Ναυτικού το οποίο εντοπίστηκε από τα ελληνικά ραντάρ.
Αμέσως δόθηκε εντολή απογείωσης από το Καστέλι και τα ελληνικά μαχητικά εντόπισαν το UAV το οποίο είχε απογειωθεί από την αεροπορική βάση Ντάλαμα.
Στην αρχή οι Τούρκοι το απέσυραν στον τουρκικό εναέριο χώρο αλλά αμέσως μετά το επανέφεραν στον ελληνικό όπου τέθηκε υπό παρακολούθηση από τα ελληνικά F-16 πριν οι Τούρκοι το αποσύρουν οριστικά.
Οι Τούρκοι προφανώς ήθελαν να δουν την αντίδραση της ΠΑ στο ενδεχόμενο παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου από ένα μη επανδρωμένο σκάφος.
Δυστυχώς ακόμα και εκεί η «ελληνική πλευρά» επέλεξε τον ρόλο το παρατηρητή. Ήταν η ευκαιρία για μια πιο δυναμική απάντηση αφού δεν θα υπήρχε το κόστος ανθρώπινων ζωών και θα έστελνε ένα ισχυρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αμα ειναι αεροστατα καλα ειναι. μην αναχαιτιζουμε τους γλαρους που ερχονται απο τουρκια μερια φοβαμαι!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...