Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ποιός είναι ο Ρασπούτιν οεεεο.


Ο Τσίπρας, ερωτηθείς στην πρωινή συνέντευξη του στο Open Aπέφυγε να μιλήσει ξεκάθαρα για όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη και για το ποιος είναι τελικά αυτός ο περιβόητος Ρασπούτιν που κινεί τα νήματα, ενώ αναμάσησε ξανά τα περί σκανδάλου στη Novartis.
Είναι ευθύνη και Δικαιοσύνης και Πολιτείας να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία, τη στιγμή που το θέμα ανέκυψε από έρευνα του FBI, τη στιγμή που υπάρχουν καταθέσεις ότι υπήρξε συναλλαγή και το ότι η Novartis διατηρούσε ψηλά τις τιμές, σε αντίθεση με τις άλλες φαρμακευτικές. Το θέμα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Υπάρχει τακτική εκφοβισμού και παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.
Έχουμε μηνύσεις, βγαίνει ο πρώην πρωθυπουργός και μηνύει εισαγγελείς. Να τα κρίνει ο λαός… Δεν παρεμβαίνω στη Δικαιοσύνη. Αυτή η χώρα δεν εξώκειλε έτσι. Βρήκαμε στα συρτάρια του δημοσίου το rebate που δεν εισέπραττε η χώρα από τις φαρμακευτικές. 240 εκατ. ευρώ. Είχαμε πάρτι. Σε προμήθειες δημοσίου, φάρμακο, εξοπλιστικά. Ενώ έγινε το PSI, το κούρεμα, που στοίχισε σε όλους, η Novartis είχε εσωτερική πληροφόρηση. Από πού τα είχε αυτά; Είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Όχι να μας μιλάνε και για σκευωρία».
Ούτε λέξη για τη διαπόμπευση 10 πολιτικών προσώπων, όλως τυχαίως αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.
Ομως  σε  τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη μίλησε για την υπόθεση Novartis αλλά και για τον Ρασπούτιν. Είπε συγκεκριμένα ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν». Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι», ενώ όταν του ζητήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε: «Δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας». Οι δύο υπουργοί στο Δικαιοσύνης είναι ο κ. Καλογήρου και ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι ο δεύτερος είναι ο Ρασπούτιν. Εκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και τόνισε ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή, εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί, η υπόθεση θα ερευνηθεί από τη Βουλή.


 Η επί χρόνια Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περιγράφει μέσω κύκλων της ένα σκοτεινό πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα και τις παρεμβάσεις του στο έργο της  “που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου”. Η επί χρόνια εισαγγελέας Διαφθοράς με δήλωση από το περιβάλλον της, κάνει λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της από συγκεκριμένο κυβερνητικό παράγοντα στον οποίο αποδίδει πρακτικές, που όπως αναφέρει, είτε στόχευαν στο να ασκηθούν διώξεις κατά προσώπων χωρίς στοιχεία, είτε για εξυπηρέτηση άλλων να μπουν υποθέσεις στο αρχείο.
Στους διαδρόμους της Βουλής αναφέρουν χαμηλόφωνα και συνωμοτικά το όνομα Ρασπούτιν. Στους διαδρόμους των δικαστηρίων όσοι ακούνε “Ρασπούτιν” κοιτάζουν με νόημα προς την Ηρώδου Αττικού.  Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Ρασπούτιν τα βράδια τριγυρνάει στους κήπους του Μαξίμου ενώ άλλοι λένε ότι τον είδαν να μπαίνει βιαστικά στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Κανείς όμως δεν λέει κάτι σαφέστερο για την ταυτότητα του. Γύρω από τον Ρασπούτιν υπάρχουν μόνο σκιές, υποψίες και υπαινιγμοί. Ορισμένοι τον περιγράφουν ως έναν ψηλό άνδρα που κοιτάει πάντοτε χαμηλά. Άλλοι ως έναν ηλικιωμένο με σπινθηροβόλο βλέμμα. Άλλοι ως έναν σκυφτό άντρα με υψηλές φιλοδοξίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...