Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Θέλουν και την γωνία του μπακλαβά.



Αυτό που δεν τόλμησε μέχρι σήμερα να κάνει η Ελλάδα, δηλαδή να κηρύξει την ΑΟΖ ενώνοντας την ελληνική ΑΟΖ με την κυπριακή, φαίνεται πως τώρα η Τουρκία θα προχωρήσει στο να κηρύξει μονομερώς την δική της ΑΟΖ ενώνοντας την με την υποτιθέμενη ΑΟΖ της Λιβύης. Δηλαδή τα πράγματα θα περιπλεχτούν επικίνδυνα ακόμα περισσότερο.
Όπως ανέφερε στα τουρκικά ΜΜΕ ο αντιναύαρχος και διοικητής επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Cihat Yaycı, η Άγκυρα έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να βρεθούν όλοι προ τετελεσμένων και να αποκτήσει και επίσημη νομική δικαιοδοσία στην περιοχή των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Ο Τούρκος αντιναύαρχος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ελλάδα και το Ισραήλ ότι συνωμοτούν κατά της Τουρκίας για να την εμποδίσουν να ασκήσει τα δικαιώματα της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά όπως ανέφερε, δεν θα περάσει το δικό τους.
Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα και στην Κύπρο και στην Ελλάδα και δείχνει για άλλη μια φορά την εγκληματική καθυστέρηση εκ μέρους της Ελλάδας στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

 Η Ελλάδα πρέπει  να κάνει άμεσα οριοθέτηση με χάρτη και να τον στείλει στον ΟΗΕ. Το έχει κάνει η Τουρκία ήδη, το έχουν κάνει προηγουμένως και άλλα κράτη, έστω και αν μεταξύ τους διαφωνούν σε κάποιο ΜΙΚΡΟ ποσοστό των ορίων. 
Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει συνολική οριοθέτηση λόγω υπογραφής κρυφά μνημονίων μειοδοσίας με της Τουρκία, ας οριοθετήσει με τη Κύπρο, με την Αίγυπτο και την Ιταλία που συνορεύει με τη Λιβύη και που δεν θέλει τον EAST MED...
Αν πάει το θέμα των ΑΟΖ Ελλάδας και Τουρκίας στα διεθνή δικαστήρια, θα μετρήσουν και τα υπάρχονται μνημόνια, φανερά και κρυφά, και κυρίως το συνυποσχετικό. 

Το δίκαιο της ισχύος: Η Τουρκία δέσμευσε οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ που έχουν εκχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...