Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Θα επιτρέπονται μόνο τα ... είδη υγιεινήςΜάχη κατά των εξαρτήσεων δίνει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με «Τα Νέα Σαββατοκύριακο»- καθώς εκτός από το κάπνισμα, υψηλά στην ατζέντα του μπαίνει και ο περιορισμός των παραγόντων κινδύνου από την έκθεση στο αλκοόλ. 
Στα σχέδια του Κικίλια είναι η άμεση εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων κυρίως στα σχολεία για τις βλαπτικές συνέπειες της έκθεσης των νέων στο αλκοόλ και της κατάχρησης του, αλλά και την εντατικοποίηση ελέγχων στα σημεία διάθεσης αλκοόλ - με βασικό στόχο να μπει φρένο σε κάθε πράξη παράνομης διάθεσης σε ανήλικους. 
Για την εφαρμογή των μέτρων αναμένεται  αυστηροποίηση των κυρώσεων για τις παραβάσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, μέτρο που, όπως διαπιστώθηκε στην πράξη, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. 
Με το ίδιο νομοσχέδιο, δρομολογούνται η ενίσχυση των κέντρων απεξάρτησης και η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού με έμφαση στην ...εκπαίδευση - πέραν του ανήλικου πληθυσμού- των οδηγών και των εγκύων. 
Όπως αναφέρουν τα «Νέα» το στόχαστρο του υπουργείου Υγείας μπαίνει και το πρόβλημα της παχυσαρκίας, οι εμβολιασμοί γίνονται υποχρεωτικοί, ενώ καθιερώνονται και προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...