Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

«Ακρόπολη. Τσιμεντωμένη και παραμορφωμένη ομορφιά»

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας Liberaτion που αναδεικνύει το έργο της κυβέρνησης και της Λίνας ΤσιΜενδώνη, ως κραυγή αγωνίας για το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού.

 «Στο πιο επισκέψιμο μνημείο στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της αποκατάστασης και βελτίωσης της προσβασιμότητας του μνημείου, κινδυνεύουν να μεταμορφώσουν τον λόφο στην καρδιά της Αθήνας για... πάντα», είναι η εισαγωγή στο εκτεταμένο άρθρο - παρέμβαση της Liberation.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα χαρακτηρίζει τα έργα στην Ακρόπολη ως «ένα έγκλημα κατά της Ακρόπολης», σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, που συνεχίζει: «Για την κατασκευή του, τοποθετήθηκε οπλισμένο σκυρόδεμα στους αρχαίους βράχους και στη συνέχεια καλύφθηκε με τσιμέντο. Τώρα η κορυφή του λόφου, 157 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, μοιάζει περισσότερο με ποδηλατόδρομο ή πίστα για σκέιτμπορντ από μια ιστορική τοποθεσία και μνημείο της αρχαιότητας... μία λέξη θα μπορούσε να συνοψίσει αυτές τις εργασίες: «τσιμεντοποίηση», αναφέρει.

L’Acropole, beauté bétonnée etdéfigurée

 

«Η τσιμεντωμένη και παραμορφωμένη ομορφιά της Ακρόπολης» - Κραυγή αγωνίας από τη LIBERATION 

 

Sun: Εκτός "πράσινης λίστας" τα ελληνικά και ισπανικά νησιά


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...