Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

“Μπουρλότο” βάζει ο Βαξεβάνης με αναρτήσεις για την efood: Στο συνεταίρο της συζύγου του Πρωθυπουργού, στην offshore της στα Κέιμαν ανήκει η εταιρεία που καθιερώνει τη δουλεία στο delivery. ΦΩΤΟ

 

Εργασιακός «Μεσαίωνας» από τους συνεταίρους του πρωθυπουργικού ζεύγους...

Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη: Δεν είχα ποτέ σχέση με την e-food - Τα υπόλοιπα στην δικαιοσύνη

 

Διανομείς προς efood: «Θα σας δείξουμε την πραγματική μας δύναμη» -

Ο κατάπτυστος νόμος του Χατζηδάκη είναι αυτός που δίνει τη δυνατότητα στην γερμανική E-food, με την απειλή της απόλυσης, να επιδιώξει να μετατρέψει τους διανομείς σε δήθεν «συνεργάτες-freelancer», χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς, μέτρα προστασίας και ωράρια!

Η... άμεση αντίδραση των «παιδιών με τα μηχανάκια» και η πρωτοφανής αλληλεγγύη μέσω του διαδικτύου, αναγκάζουν την εταιρεία σε μια προσωρινή αναδίπλωση, χωρίς να λαμβάνει σαφή δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων ή σε απολύσεις, ενώ είναι βέβαιον ότι και άλλες επιχειρήσεις θα θελήσουν να τα μιμηθούν, ακολουθώντας το παράδειγμά της!

 

Ξεσηκωμός στο Twitter για το efood: “Μας έχουν φέρει φαγητό σε καύσωνες, βροχές και χιόνια”

 

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Freelancer" (και αηδίες) σημαίνει ότι ο ντελιβεράς πρέπει να πάει Εφορία, να κάνει έναρξη επιτηδεύματος, και να κόβει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στην εταιρεία φαγητού που δουλεύει. Ναι μεν είναι νόμιμο και μπορεί να το κάνει (αν θέλει), αλλά στο τέλος απ' τις αμοιβές του θα του μείνουν ψίχουλα. (ΑΝ του μείνουν.) Άσε που θα βάζει και τις βενζίνες του απ' την τσέπη του, και είναι ζήτημα αν θα μπορεί να τις περάσει στα λογιστικά έξοδα σε ατομική μονοπρόσωπη αυτοαπασχόληση.
Το μόνο έσοδο που μπορεί να ελπίζει να του μείνει καθαρό (ως αδήλωτο, άρα αφορολόγητο) είναι τα φιλοδωρήματα. Αλλά, και πάλι, στη δήλωσή του θα λουστεί "τεκμήριο" γιά εισοδήματα που ενδεχομένως δεν είχε ποτέ, άρα πάπαλα και τα φιλοδωρήματα. Ούτε αυτά θα του μείνουν.

Δεν αξίζει καθόλου τον κόπο, και οι "έξυπνοι" Γερμανοί να πάνε να ..μηθούν. (Μαζί με τη Μαρέγκα.)

Αυτό το κόλπο δεν είναι καινούργιο. Το κάνανε στο παρελθόν (και συνεχίζουν να το κάνουν) φροντιστηριάρχες και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων / σχολών, γιά παράδειγμα. Αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν, επειδή η ανεργία των πτυχιούχων νέων είναι πολύ μεγάλη. Δυστυχώς.
Εκεί, φόρους κι ένσημα τα πληρώνουν οι γονείς, που δεν ξέρουν τί να κάνουν με το βλαστάρι τους, που μόλις πήρε πτυχίο. (Κι ώσπου να διοριστεί στο Δημόσιο, υποτίθεται.)
Αλλά γιά έναν νέο (ντελιβερά), που στηρίζεται μόνος του στην εργασία του (μπας και βγάλει τα προς το ζήν), είναι σκέτη καταστροφή. Να βγάζει 500 ευρώ τον μήνα, και να πληρώνει 700 απ' τη σύνταξη του πατέρα του; Γιατί; Γιά μ.λάκες ψάχνουν οι Γερμαναράδες; Την Ελλάδα την καταφέσωσαν οι πολιτικοί κι οι τράπεζες, οι ντελιβεράδες θα την ξεχρεώσουν;

Δεν αξίζει, λέμε. Γιά τα σκουπίδια. Σιχτίρ.

Αυτά τα παιδιά έχουν την πλήρη συμπαραστασή μου!

Ανώνυμος είπε...

Ένα εκατομμύριο ευρώ, Δημόσιο χρήμα, θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην εταιρία Edelman και τον Stan Greenberg για την επικοινωνιακή υποστήριξη της με ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...