Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Σε χειμερία νάρκη η Αρκούδα.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αποκάλυψη γνωστού γερμανικού ΜΜΕ πως το ΝΑΤΟ αύξησε τον βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας 40.000 στρατιωτών της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης VJTF λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ολεκσέι Ντανίλοφ σημείωσε πως “υπάρχουν 122.000 Ρώσοι στρατιώτες ανεπτυγμένοι σε απόσταση 200 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία και άλλοι 143.500 σε απόσταση 400 χλμ”. Πάντως ο Πούτιν Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η χώρα του να επιτεθεί σε ένα άλλο κράτος ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως οι ρωσικές ενέργειες εξαρτώνται από τις απειλές που υπάρχουν, ενώ εκτιμά πως η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα ήταν απαράδεκτη, γιατί θα απειλούσε την εθνική της ασφάλεια, και αρνείται ότι σχεδιάζει εισβολή λέγοντας ότι η Δύση έχει καταληφθεί από ρωσοφοβία

Στο ίδιος μήκος κύματος εξήγησε πως «οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν ποτέ την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων κοντά στα σύνορά τους» εάν, για παράδειγμα, το Μεξικό γινόταν εχθρικό, ενώ το ΝΑΤΟ είπε ψέματα στη Ρωσία πως δεν θα επεκταθεί προς ανατολάς, το οποίο είναι απαράδεκτο.

 

Προς ολική ανάφλεξη;  

 

Κλιμάκωση: Οι Ουκρανοί οδεύουν προς σύρραξη με τη Ρωσία - Για πρώτη φορά εξaπέλυσαν FGM-148 Javelin

...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...