Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Αλλο πάλι και τούτο.

Την ώρα που η Γαλλία συνταράσσεται από τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες για την εν ψυχρώ δολοφονία 17χρονου αλγερινής καταγωγής από αστυνομικό, μια υπόθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά είναι σε εξέλιξη.

Ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ, αλλά και ο γιος του, έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία, μετά από καταγγελίες εις βάρος τους την περίοδο που ο Γάλλος τεχνικός βρισκόταν στη Νις. Ο 56χρονος, ο οποίος αναμένεται ούτως ή άλλως να αποτελέσει σύντομα παρελθόν από τους πρωταθλητές Γαλλίας, κατηγορείται για διακρίσεις, ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά σχόλια την περίοδο 2021-22. Σήμερα, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του τέθηκαν υπό κράτηση και ανακρίνονται, καθώς, κατηγορούνται ότι είχαν ζητήσει να αλλάξει το ρόστερ της ομάδας προκειμένου να μην έχει τόσους μαύρους και μουσουλμάνους στη σύνθεσή της.  

Εθνική Αργεντινής και της Κροατίας είναι από τις λίγες ομάδες με μόνο λευκούς παίκτες στο ρόστερ τους.

 

Γαλλία: Συνελήφθη ο προπονητής της Παρί και ο γιός του γιατί είχε πει ότι δεν ήθελε πολλούς μαύρους και μουσουλμάνους παίκτες στην ομάδα του.


Γαλλία: Έκκληση Εμπαπέ να σταματήσουν τα επεισόδια - «Η βία δεν λύνει τίποτα» 

Όταν τρώνε δεν μιλάνε.

 

ΗΠΑ – Σφοδρό πλήγμα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα: Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την άρνηση επιχειρήσεων στην εξυπηρέτηση μελών της ως θεμιτή

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...