Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα σε Βηρυτό και σε άλλα σημεία του Λιβάνου, από τις ταυτόχρονες εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μέλη της Χεζμπολάχ οι περισσότεροι εκ των τραυματιών, 200 είναι σε σοβαρή κατάσταση . Χτυπήθηκαν μέλη της οργάνωσης και στη Δαμασκό . Παράλληλα, σε νεότερη ενημέρωσή του, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου κάνει λόγο για 2.800 τραυματίες, οι 200 εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο μαχητές του φιλοϊρανικού κινήματος και ένα κορίτσι 8 ετών. Δύο πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένας από τους νεκρούς μαχητές ήταν γιος βουλευτή της Χεζμπολάχ. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές από το Ιράν, στους τραυματίες περιλαμβάνεται και ο πρεσβευτής της Τεχεράνης στον Λίβανο.

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης και το Sky News Arabia αναφέρουν ότι το Ισραήλ κατάφερε να χακάρει τις συσκευές και να τους προκαλέσει την έκρηξη.

Παρόμοιες εκρήξεις με αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν - μετά το αρχικό περιστατικό στη Βηρυτό - και σε άλλες περιοχές στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters και αραβικά μέσα ενημέρωσης. Τόσο το Al-Arabiya όσο και το Al-Jazeera, ανέφεραν πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο Όρος του Λιβάνου και στο νότιο τμήμα της χώρας, ενώ κάτοικοι ανέφεραν πως κράτησαν περίπου μισή ώρα.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε πως η πυροδότηση των βομβητών ήταν η «μεγαλύτερη παράβαση ασφαλείας» την οποία έχει υποστεί η οργάνωση στον πόλεμο με το Ισραήλ που μετράει σχεδόν έναν χρόνο.

 

Η Χεζμπολάχ είχε ζητήσει από τα μέλη της να μην χρησιμοποιούν πλέον κινητά τηλέφωνα για να αποφύγουν ισραηλινή πειρατεία. Για τον σκοπό αυτό, έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα βομβητών μέσω του οποίου τα μέλη του καλούνται να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

 

Λίβανος: Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν σοβαρά από εκρήξεις στους βομβητές που κρατούσαν!

 

Χεζμπολάχ για τις εκρήξεις με τους βομβητές στον Λίβανο: «Εξ ολοκλήρου υπεύθυνο το Ισραήλ – Θα πληρώσει»

 

Τι είναι οι ασύρματοι ICOM IC-V82 που ανατινάχτηκαν στο δεύτερο κύμα επιθέσεων στον Λίβανο

 

Πολλοί, πλέον, είναι ανήσυχοι για το κατά πόσο αυτό που συνέβη με τους βομβητές στη Μ. Ανατολή, θα μπορούσε να γίνει και με κινητά τηλέφωνα...

 

 

Η Γερμανία ξεκίνησε τις απελάσεις; Επέστρεψε σε Σερβία και Σκόπια τους πρώτους αλλοδαπούς.


 

Τουλάχιστον 70.000 έως 100.000 άτομα αναμένουν την απέλασή τους στην Ελλάδα


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαθημα ιστοριας. Πριν καποια χρονια η Yandex (το Ρωσσικο Google ας πουμε) δεχοταν απανωτες κυβερνοεπιθεσεις και μια νεοσυστατη Ρωσσικη εταιρεια που ειχε αναλαβει την ηλεκτρονικη προστασια της Yandex δεν μπορουσε να ανταπεξελθει (δεν μπορω να θυμηθω πως λεγοταν, το ειχα ως antivirus πολλα χρονια πριν, postpone defender, postpone wall καπως ετσι λεγοταν) τεσπα, ζητησε να αναλαβει η Kaspersky την υποθεση των κυβερνοεπιθεσεων.
Πραγματι ανελαβε η Kaspersky και βρισκει ο,τι γινονταν ταυτοχρονα οι κυβερνοεπιθεσεις απο πεντε διαφορετικα κρατη... Αυστραλια, Καναδας, Βρεττανια- τις αλλες δυο χωρες δεν τις θυμαμαι, μην γραφω μαλακιες.
Ονοματισε αυτες τις κυβερνοεπιθεσεις fivestars. Νομιζω ηταν και η Συρια μεσα σε αυτες τις χωρες απο τη μερια των τζιχαντιστων.
Με το που τους εντοπιζει, αρχιζει να καταστρεφει τους υπολογιστες τους, εναν προς εναν. Χακαρισμα στους επεξεργαστες τους, ανεβαζε την ταση λειτουργιας στους επεξεργαστες με αποτελεσμα οι υπολογιστες τους να εκρηγνυωνται!
Το ιδιο ακριβως πιστευω εγινε και με τα smart τηλεφωνα στον Λιβανο απο τους Ισραηλινους.
Την συνεχεια την γνωριζετε, απαγορευτηκε στις δημοσιες υπηρεσιες της Αμερικης η χρηση των antivirus Kaspersky με τη δικαιολογια της κατασκοπιας.

Ανώνυμος είπε...

Το βρηκα, η εταιρεια που παρειχε ηλεκτρονικη προστασια λεγοταν Agnitum και εβγαζε τα antivirus Outpost Security Suite Pro και Outpost Security Suite Free

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...