H Κυριολεκτικά Γερμανόδουλη κυβέρνηση (χωρίς να έχει καθαρογραφεί και δημοσιοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ) προχωράει βιαστικά αύριο σε νέο νόμο αποδεχόμενη την απόφαση του ΣτΕ που λέει, ότι μόνο το ΕΣΡ μπορεί να δίνει κατά το σύνταγμα τις άδειες, κάτι που είναι ψέμα. Ελληνικά ξέρετε, διαβάστε τα άρθρα 14 και 15 μόνοι σας. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η αδειοδότηση των καναλιών είχε παραχωρηθεί στο ΕΣΡ με νόμο που προϋπήρχε του νόμου Παππά και όχι λόγω συντάγματος, όπως διαδίδει ψευδώς η κυβέρνηση Τσίπρα και στο οποίο σιωπά σύσσωμη όλη η αντιπολίτευση. Ο νόμος αυτός όμως δεν αφορούσε άδειες εθνικής εμβέλειας!
Η κυβέρνηση υποχώρησε τρέχοντας για να μη πέσει από τις γκάφες της αντί να φτιάξει ένα νέο νόμο, που θα καθορίσει εκ νέου το “ποιός” θα δίνει τις άδειες, τις αρμοδιότητες ελέγχου του ΕΣΡ στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως και το τρόπο σύνθεσής του αντικαθιστώντας τον παλαιό νόμο που υπήρχε, και στον οποίο η προσθήκη Παππά ήταν μια τσόντα, που αφορούσε μόνο τις άδειες εθνικής εμβέλειας.
Με το τρόπο αυτό η κυβέρνηση των ψευτών βάζει την ουρά στα σκέλια και παραδίδει τον έλεγχο των ΜΜΕ στο καρτέλ των εφοπλιστών, κάτι που είναι πλήρως αντισυνταγματικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου έχει τελειώσει. Το “μετά” θα είναι ακόμη χειρότερο.
Ο Νόμος Παππά έπρεπε να είχε επεξεργασθεί περισσότερο, αυτό είναι σωστό αλλά το ΣτΕ πως τον ενέκρινε ως “συνταγματικό” την πρώτη φορά πριν υπογραφεί από τον ΠτΔ και τον απέρριψε εκ των υστέρων στην ολομέλεια; Πρόκειται για κωλοτούμπα ολκής, για πλήρη αυτογελοιoποίηση. Το ΣτΕ είτε δεν έχει επιστημονική επάρκεια είτε είναι μέρος - όπως ο λαός πιστεύει - της διαπλοκής, με πιθανότερο το δεύτερο.
Πολύ μαύρο κυκλοφοράει στα ΜΜΕ και σχετικά με το “τί γίνεται” στο θέμα της διαχείρισης της ενέργειας και του νερού, με φόντο τον πραγματικά χαζό νόμο-τσόντα Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας, που έγινε χωρίς καμία προετοιμασία. Αυτή τη στιγμή, κανένα κανάλι δεν έχει άδεια εθνικής εμβέλειας. Γιατί δεν το ανέφερε μέχρι στιγμής ο Παππάς; Γιατί, όλοι είναι μια παρέα και παίζουν θέατρο.
O Παππάς γιατί δεν αλλάζει το νόμο για το ψηφιακό πάροχο; Και άλλο λάθος ή επίτηδες ένα ακόμη λάθος; Μάλλον το δεύτερο.
Με όλα αυτά αποδεικνύεται, ότι το επίσημο παρακράτος συνεχίζει να λειτουργεί ακόμη και με “αριστερό” προσωπείο την ώρα που η χώρα παράνομα, χάρι στο Σκουρλέτη, δίνει άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογοναθράκων με άγνωστα συμβόλαια σε διεθνή ύδατα, μέσα σε μια υποτιθέμενη Ελληνική ΑΟΖ της οποίας τα όρια είναι άγνωστα. Αυτό, το ΣτΕ και κανένας συνταγματολόγος δεν το πρόσεξε; Το ξεπούλημα των κοιτασμάτων στους δανειστές μέσω ΕΛΠΕ και αγνώστων συμβολαίων έχει ξεκινήσει.
Το ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων προκηρύσσονται σε διεθνή ύδατα δεν έχει ξενίσει το ΣτΕ; Τα 7μελή του λείπουν και “τους” λείπουν…
Ο νόμος για τη παραχώρηση του Ελληνικού προς 1,5 ευρώ το μέτρο κατά τους δικαστές του ΣτΕ είναι συνταγματικός; Αστεία λένε;
Η Υπογραφή διεθνούς συνθήκης (το μνημόνιο) που ψηφίστηκε με απλή πλειοψηφία (151 ψήφους αντί 180) κρίθηκε από το ΣτΕ ως συνταγματική. Αυτό έχει γραφεί στην Ελληνική ιστορία με κεφαλαία γράμματα και τα μαθήματα περί δημοκρατίας το ΣτΕ να τα κρατήσει για τον εαυτό του. Δεν έχει το σωστό ύψος για το ρόλο του.
Σας δουλεύουν. Είναι όλοι παρέα. Γιατί πληρώνετε για να πάρετε συντάξεις; Για να μαζεύουν οι τράπεζες τα ευρώ σας και να τα βγάζουν έξω; Κοιμάστε όρθιοι.
zcode-gr
Η
ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος (άρθρο 120) προβλέπει πως «ο
σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην
Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (παρ.2).
Στη συνέχεια (παρ.4) προστίθενται
και τα εξής: «H τήρηση του
Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και
υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να
το καταλύσει με τη βία».
Οπότε καλό είναι να έχουμε πρόχειρο στο μυαλό μας το άρθρο 120 του Συντάγματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου