Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Πολιτιστικός σύλλογος ο… Ρουβίκωνας.



Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επωνυμία του φορέα είναι «Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων ''Αθήναιον''». Το καταστατικό έχει εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, που έχει διατάξει την εγγραφή του φορέα στη λίστα συλλόγων στο Πρωτοδικείο.
Στόχος του συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι η διοργάνωση δράσεων που προωθούν την αλληλεγγύη, η ίδρυση γραφείων, η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης και η συγκρότηση ομάδων δημοτικών χορών.
Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγη ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Ρουβίκωνα», της ομάδας που έχει κάνει δεκάδες εισβολές σε δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις. Σήμα-σύμβολο του νέου συλλόγου είναι ένα αστέρι το οποίο στη μέση έχει το γράμμα «Ρ».
Η πρώτη συνεδρίαση του προεδρείου έγινε τον Φεβρουάριο, σε γνωστή κατάληψη στην πλατεία Εξαρχείων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Ρουβίκωνας ή Ρουβικώνας και Ρουβίκων (Rubico) είναι το λατινικό όνομα ενός μικρού ποταμού στη βόρειο Ιταλία που χυνόταν στην Αδριατική Θάλασσα.
Απέκτησε συμβολική σημασία επειδή στην αρχαιότητα, κατά την δημοκρατική περίοδο,  ο νόμος απαγόρευε στους Ρωμαίους στρατηγούς να τον διαβούν με τις λεγεώνες τους. Το μέτρο αποσκοπούσε στο να αποτρέψει την είσοδο στρατού στην Ιταλία, επομένως και το ενδεχόμενο πραξικοπήματος ή εμφυλίου πολέμου. Όταν ο Ιούλιος Καίσαρας το 49 π.Χ. αποφάσισε να τον περάσει, πριν συγκρουστεί με τον Πομπήιο, αναφώνησε την περίφημη ιστορική φράση «Ο κύβος ερρίφθη » (alea jacta est).
Η φράση «διέβη τον Ρουβίκωνα» αναφέρεται σε ανθρώπους που εν γνώσει τους λαμβάνουν μια ριψοκίνδυνη απόφαση χωρίς επιστροφή αλλά και ξεπερνούν κάποια όρια. δημοκρατικά. Ο Ρουβίκωνας ως λέξη σημαίνει και την «κόκκινη γραμμή» της δημοκρατίας.
Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας επέλεξε αυτό το όνομα επειδή ο ποταμός ήταν ένα δημοκρατικό όριο που δεν έπρεπε να παραβιάζουν οι ισχυροί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tα αστέρι συμβολίζει τα 5 αδέρφια Ροτσιλντ που πήραν τον έλεγχο της Γαλλίας με τη Γαλλική Επανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Ρουβικωνας καί Αντιεξουσιαστές , τά στρατιωτάκια μέ πολιτική περιβολή , τών Οβριών τραπεζιτών .....
Τι δέν κατάλαβες ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...