Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025

Η Κρήτη είναι… η πρωταθλήτρια.

«Οι Έλληνες ‘αγρότες’ έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια ευρώ για γη που δεν κατέχουν ή δεν εργάζονται» αναφέρει το Politico σε πρωτοσέλιδο θέμα του για τις απάτες με τις αγροτικές ενισχύσεις διασύροντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα.

Οι απάτες με τις αγροτικές ενισχύσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρονται σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης του Politico, με πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), γίνεται αναφορά για το πώς στήθηκε η απάτη στην καταβολή των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων. Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο οι ευρωπαίοι εισαγγελείς, των οποίων η αρμοδιότητα είναι να παρακολουθούν την κατάχρηση κονδυλίων της ΕΕ, ερευνούν το σύστημα ελληνικών βοσκοτόπων από το 2021. Υπό διερεύνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε το σχέδιο, καθώς και η εμπλοκή των κρατικών αρχών.

Όλα δείχνουν ότι υπήρχε μια οργανωμένη ομάδα που έδινε αγροτικές ενισχύσεις σε άτομα που δεν τις δικαιούνται. ο ΟΠΕΚΕΠΕ άλλαξε έξι φορές προέδρους τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσοι προσπάθησαν να καθαρίσουν το χάος απομακρύνθηκαν γρήγορα και μάλιστα με εντολή υπουργών που βρέθηκαν στην συνέχεια στο περιβάλλον του Μαξίμου.

 

Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από το Politico: Τεράστιες οι ευθύνες Βορίδη

 

Απάτες με αγροτικές επιδοτήσεις στην Ελλάδα – Δεκάδες υποθέσεις στα χέρια της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

 

ΜΑΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΑΝ ΔΙΕΘΝΩΣ – Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ

 

Νίκος Αντωνακάκης: «Όλη η αλήθεια για τις εργολαβίες που είναι στον αέρα, με ευθύνη Αυγενάκη»

 

Α(υ)γενάκης είναι αυτός τι περιμένατε.Το παίζει αρχι(δο)κομματάρχης

 

Για να τελειώνουμε κύριε Αυγενάκη…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...