Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Ν.Δ – ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ «Ανίερες» συμφωνίες


Δεν λέμε Ν.Δ- ΛΑ.Ο.Σ γιατί το «τραγικό» για τα στελέχη και τους οπαδούς του είναι ότι τις αποφάσεις για τις «συμφωνίες» αυτές τις παίρνει ο αρχηγός, μαζί με ένα πολύ-πολύ κλειστό κύκλο συνεργατών του εν αγνοία όλων των υπολοίπων. Μια φορά που προσπάθησε να «περάσει» απόφαση «συνεργασίας» με την Ν.Δ στο εκτελεστικό για να τους «κάνει» συνένοχους έσπασε τα μούτρα του. Καταψηφίστηκε με 12-0 . Δεν βρέθηκε ούτε ένας να στηρίξει την πρόταση του. εμείς γνωρίζουμε τα σχέδια του από πρώτο χέρι. Είχαμε γράψει σε προηγούμενα ποστ ότι υπάρχει «συμφωνία».Να που έρχεται σήμερα το ΒΗΜΑ με άρθρο του να τα επιβεβαιώσει. http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081025&nid=10163814&sn=&spid=

Όπως επίσης γνωρίζουμε από «εκμυστηρεύσεις» πρωτοκλασάτων στελεχών ότι προσβλέπει να πάρει από αυτήν την υπόθεση δυο υπουργεία. Τους το έχει ο ίδιος

πει σε κατ΄ιδιαν συζητήσεις, και ότι ονειρεύεται μέχρι πρωθυπουργία είναι δηλαδή να τρελαίνετε κανείς. Και μην μας διαψεύσει κανείς γιατί θα πέσει πολύ γέλιο τα «στοιχεία» δεν σηκώνουν διάψευση. προέρχονται από πολύ «στενό» κύκλο.

Αυτά έβλεπε και τον έπιασε πανικός .και μην πει ότι δεν το περίμενε τα «κοροΐδα» τελείωσαν. Εξάλλου τα κολεγιόπαιδα πάντα τα «βρίσκουν»

Τα συγκοινωνούντα δοχεία, πάντως, υπάρχουν έστω και με κλειστή τη στρόφιγγα. Και τα σενάρια που κάνουν λόγο για πιθανές «μεταγραφές» από το ένα κόμμα στο άλλο δίνουν και παίρνουν, τροφοδοτούμενα συνήθως και από προσωπικές σχέσεις ανάμεσα σε πολιτικούς που επί πολλά χρόνια βρίσκονταν κάτω από την ίδια στέγη. Το στιγμιότυπο του Μάκη Βορίδη και του Νίκου Καραχάλιου να πίνουν μαζί τον καφέ τους είναι συνηθισμένο στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. είναι κολλητοί φίλοι, κολεγιόπαιδες και οι δύο. Η αλήθεια είναι ότι για τον Βορίδη υπάρχει πάντα μια φήμη που διακινείται στην πολιτική, δημοσιογραφική πιάτσα ότι «είναι φτιαγμένος για τη Ν.Δ.», το παρελθόν του όμως αποτυπωμένο σε φωτογραφίες, με αυτοσχέδια τσεκούρια και άλλα συναφή, καθιστά μάλλον απίθανη μια μελλοντική «μεταγραφή» του.

Αυτές οι δυο – τρεις φορές που ο πρωθυπουργός κοιτώντας από τη θέση του στη Βουλή προς τη μεριά του ΛΑΟΣ έχει κλείσει φιλικά το μάτι προς τον Κυριάκο Βελλόπουλο έχουν ανάψει φωτιές στον Καρατζαφέρη. Βέβαια δεν επρόκειτο για τίποτα το ύποπτο. Απλώς ένας πιο οικείος χαιρετισμός ανάμεσα σε δυο παλιούς γνωστούς από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ακόμη δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι ως δημοσιογράφος είχε κάνει αρκετές συνεντεύξεις του Καραμανλή για τον οποίο έτρεφε φιλικά αισθήματα.

Και ο Ηλίας Πολατίδης δεν κρύβει ότι διετέλεσε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Σερρών, αντιθέτως μάλιστα το προβάλλει στο βιογραφικό του. Αντίστοιχα, δεν κρύβουν τις φιλίες τους με τον Καρατζαφέρη αρκετοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. Και πώς να το κρύψουν άλλωστε, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διακηρύσσει ότι έχει στη συλλογή του 420 τιμητικές πλακέτες από νομαρχιακές της Ν.Δ., «όσες δεν έχουν όλοι μαζί οι σημερινοί βουλευτές της, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού»...
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=54438

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_03/10/2008_286924

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=34739

Επίσης παραθέτω από συνέντευξη της, ερωταπαντήσεις της κυρίας Γεωργιάδη που λόγω της «ασχετοσύνης» (με την καλή έννοια) για τα πολιτικά «κάρφωσε» τον σύζυγο και τις «ανίερες» συμφωνίες που «άκουσε» στις τηλεφωνικές συνομιλίες που γίνανε με τον αρχηγό, χωρίς να το καταλάβει.

http://prezatv.blogspot.com/2008/10/v-star.html

-Είστε οργανωμένη στο ΛΑΟΣ;

«Όχι, δεν ήμουν ποτέ οργανωμένη».

-Ωστόσο, συζητάτε τα του κόμματος.

«Όχι. Ότι ακούω από τα τηλέφωνα».

-Και τι ακούτε στα τηλέφωνα;
Θα συνεργαστούν ΛΑΟΣ και Ν.Δ.;


«Ο Αδωνις λέει ότι επειδή δεν πρόκειται η Ν.Δ.
να έχει... πώς το λένε, να δείτε...»


-Αυτοδυναμία;

«Ναι, αυτοδυναμία...
Τότε ίσως να πρέπει να συγκυβερνήσουν, αν συμφωνήσουν για το Σκοπιανό ή για το Κυπριακό, δεν θυμάμαι.
Πρέπει να τα βρουν στα εθνικά, τέλος πάντων».


-Θα γίνει υπουργός τότε;

«Ελπίζω να μη γίνει ποτέ υπουργός,
γιατί εγώ θα χάσω τη δουλειά μου.
Θα μου λέει να μην κάνω τίποτε.
Και, αλήθεια, ελπίζω πολύ να μη γίνει υπουργός».


-Την τηλεόραση θα χάσετε, δηλαδή;

«Όχι, και τη μουσική.
Αν πάρει κάποια θέση στον πολιτισμό
-γιατί, αν το δούμε λογικά,
δεν θα πάρουν οι του ΛΑΟΣ
υπουργείο Οικονομίας ή Εξωτερικών,
που είναι πολύ βαριά υπουργεία,
κανένα Παιδείας ή κανένα Πολιτισμού θα πάρουν-
πώς εγώ θα χρηματοδοτηθώ
για κάποια καλλιτεχνική μου δραστηριότητα;»

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/ka.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_1259.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/o-kat.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_4343.html

http://ixnos.blogspot.com/2008_09_01_archive.html

http://ixnos.blogspot.com/2008_09_01_archive.html

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_2192.html

ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΗΜΑ

Το κρυφό παζάρι του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ

Σε κρίσιμες στιγμές για το κυβερνών κόμμα ο κ. Καρατζαφέρης «βάζει πλάτη» και το στηρίζει με τον τρόπο του

O καλύτερος «σύμμαχος» της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης, με τα παιχνίδια που παίζει τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Σε κρίσιμες στιγμές για το κυβερνών κόμμα ο κ. Καρατζαφέρης βάζει πλάτη και το στηρίζει με τον τρόπο του, επιβεβαιώνοντας όσους τον κατηγορούν ότι λειτουργεί πολλές φορές ως πολιτικό στήριγμα της ΝΔ. Μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης να αποχώρησε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το αίτημα του ΠαΣοΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, αλλά όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο «γαλάζιο» παρασκήνιο αποδεικνύουν την υπόγεια σχέση ΝΔ- ΛΑΟΣ.

Πριν από την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή, μετά την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου, να αποχωρήσει η ΝΔ από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, εξελίχθηκε ένα ενδιαφέρον παρασκηνιακό παιχνίδι. Και όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις υπήρξε πολιτική συμφωνία σε επίπεδο κορυφής μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Στο κυβερνών κόμμα κυριαρχούσε ο φόβος διαρροών από τους «αντάρτες» βουλευτές της ΝΔ, αν θα συμμετείχε στη χθεσινή συζήτηση και μετέπειτα στη μυστική ψηφοφορία. Έπρεπε να εξασφαλίσει την πολιτική βοήθεια σε περίπτωση που υπήρχαν διαρροές, όπως ανέμεναν. Τι επέλεξε; Να συμμαχήσει παρασκηνιακά με τον ΛΑΟΣ, που θα βοηθούσε τη ΝΔ στην κρίσιμη ψηφοφορία. Τι θα έκανε το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέντε- έξι βουλευτές του θα καταψήφιζαν την πρόταση του ΠαΣοΚ, ενώ δημόσια ο ΛΑΟΣ και ο πρόεδρός του θα υπερθεμάτιζαν υπέρ της Προανακριτικής. Ουσιαστικά θα επαναλαμβανόταν το ίδιο, λίγο πολύ, σκηνικό που υπήρξε πέρυσι, στην εκλογή του κ. Δ. Σιούφα στην Προεδρία της Βουλής.

Τότε ο κ. Καρατζαφέρης είχε χτυπήσει μπροστά στις κάμερες φιλικά τον ώμο του κ. Σιούφα μόλις ψήφισε για Πρόεδρο της Βουλής. Η κίνησή του πυροδότησε ποικίλα σχόλια, όπως ότι ο ΛΑΟΣ στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ. Εκείνη την εποχή έντονες ήταν οι φήμες ότι υπήρξαν τέσσερις διαρροές από τη ΝΔ. Το σενάριο που κέρδισε έδαφος ήταν ότι ο κ. Καρατζαφέρης, παρά τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του, ζήτησε από κάποιους πολύ έμπιστους βουλευτές του να προτιμήσουν το λευκό, δημιουργώντας πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα.

Η ανταπόδοση υπήρξε προ ημερών κατά την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ.Αϊβαλιώτη, λόγω μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεών του. Στην Ολομέλεια υπήρξε διχασμός και παρά την ομόφωνη εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής για άρση της ασυλίας του κ. Αϊβαλιώτη, οι απόψεις ισομοιράστηκαν με 102 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 5 «παρών». Στην επαναληπτική ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Παρασκευή η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας. Κατά του αιτήματος άρσης της ασυλίας ψήφισαν 152 βουλευτές (σε σύνολο 184 παρόντων), ενώ 22 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 10 ακόμη ψήφισαν λευκό.

Στο Κοινοβούλιο είναι γνωστό ότι ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Ι. Τραγάκης έδινε γραμμή στους «γαλάζιους» βουλευτές να καταψηφίσουν την άρση ασυλίας. Ύστερα από αυτή την ενέργεια των «γαλάζιων», ο ΛΑΟΣ έπρεπε να ανταποδώσει και θα το έπραττε χθες, αλλά τελικά η αποχώρηση της ΝΔ δεν βοήθησε στην ολοκλήρωση του σχεδίου.

Άλλο στοιχείο που συνηγορεί υπέρ της παρασκηνιακής συνεννόησης της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ, χωρίς να έχει ανάμειξη ο Πρωθυπουργός, είναι η κίνηση του κ. Σιούφα, κατά τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή για το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Τι έκανε; Δόθηκε ο λόγος στον κ. Καρατζαφέρη, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ενώ θα μπορούσε να τον μετακινήσει και να μιλήσει μετά τα δελτία ειδήσεων. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης είχε την ευκαιρία σε μια «ώρα τηλεοπτικής αιχμής» να συνεχίσει το έργο αποδόμησης του κ. Ρουσόπουλου, όπως έπραττε το τελευταίο διάστημα συστηματικά


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι "ανίερες" ;
δλδ με ποιον θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΝΔ, με το ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου μάλλον το σημερινό άρθρο στο ΒΗΜΑ είναι δια χειρός Ρουσόπουλου. Τοσα χρόνια στηρίζει το συγκρότημα ε, δε θάχει το δικό του βήμα στο...ΒΗΜΑ;
Τα υπόλοιπα φληναφλήματα δεν είναι άξια απαντήσεως.
Αυτονόητο είναι ότι μετά την αντρίκεια στάση του Γ.Καρατζαφέρη που αποδόμησε κυριολεκτικά τη ΝΔ και θα στείλει στο εδώλιο τη μισή Κυβέρνηση, φυσικό είναι λοιπόν να δέχεται παντός είδους επιθέσεις.
Και για να μην τρελλαθούμε ΤΕΛΕΙΩΣ, αν ο Καρατζαφέρης είναι φίλος της Ν.Δ. , μου δείχνεις τους εχθρούς της σε παρακαλώ; ΕΔΩ κολλάει το "ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ"
Φιλικά
Αργύρης Σιδέρης
www/skeftomasteellhnika.gr

Unknown είπε...

TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ

Ανώνυμος είπε...

πολυ διαφήμηση του κανετε ρε μαγκες του Φασίστα του Κρατζαφέρη. Νομίζετε πως με να τον αναφέρετε συνέχεια του κάνετε κακό??? αφήστε τον στην αφάνεια το μαλάκα όπως κάνουν ολοι παντου. να τον ξεχάσει κι η μάννα του το φασιστόμουτρο.
Αλέκος - Ηράκλειο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...