Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

«ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ;


Συνολικά 176 συλλήψεις από την Κυριακή

«ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ;

Συνολικά 258 άτομα εκ των οποίων 56 αλλοδαποί προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας από άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, Από την Κυριακή – επόμενη της μέρας του φόνου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου- μέχρι και την Πέμπτη (11/12). Οι 176 συνελήφθησαν ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Από αυτούς οι 100 είναι αλλοδαποί. Από τους 176 οι 131 συνελήφθησαν για φθορές και κλοπές σε καταστήματα ενώ οι 45 για συμμετοχή σε εμπρησμούς, φθορές και βιαιοπραγίες κατά αστυνομικών. Από τους 176 συλληφθέντες, οι 24 έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ ποινές έχουν επιβληθεί σε 32 .

Φόρτωσαν με 5 κακουργήματα 13χρονους μαθητές «τρομοκράτες»

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ οδηγούνται τέσσερις νεαροί- ανάμεσά τους δύο Κύπριοι φοιτητές- που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα. Εις βάρος τους, όπως και εις βάρος άλλων τεσσάρων ενηλίκων, αλλά και έντεκα μαθητών ηλικίας 13-15 ετών, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους συνολικά δεκαεννέα συλληφθέντες: Στάση κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παραβίαση φύλαξης, διακεκριμένες φθορές, εμπρησμοί, εξυβρίσεις, εγκληματική οργάνωση (σύμφωνα με τον Κοινό Ποινικό Κώδικα), κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους: Για τους 9 μαθητές απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και επιβλήθηκε η υποχρέωση της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα ενώ για τις δύο μαθήτριες μόνο η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. εξετάστηκε επίσης και το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους, καθώς στη δικογραφία αναφέρεται ότι οι συλληφθέντες ανήλικοι συμμετείχαν «σε δημόσια συνάθροιση και συγκρότησαν δομημένες ομάδες με διαρκή δράση και με κατανεμημένους ρόλους για την τέλεση των αδικημάτων». Η περιγραφή παρέπεμπε στις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου. Από τους 8 ενήλικους που οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή, οι 4 προφυλακίστηκαν καθώς εις βάρος τους υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών, σύμφωνα με τις οποίες πετούσαν μολότοφ, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το απόγευμα το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σ' έναν 18χρονο μαθητή Λυκείου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Τρίτης επειδή πέταξε μια πέτρα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ στην πλατεία Συντριβανίου.

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε χθες, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, ο ένας από τους δύο ενήλικους νεαρούς που είχε συλληφθεί στα προχθεσινά επεισόδια έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.
Ο 20χρονος σπουδαστής άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σήμερα ανεμένεται να δικαστεί και ο έτερος συλληφθείς στα ίδια επεισόδια. ΡΟΔΟΣ Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι 10 νεαροί που συνελήφθησαν για βανδαλισμούς που έγιναν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης στο Δικαστικό Μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...