Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 5.00 μ,μ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Οι αστυνομικοί απώθησαν διαδηλωτές με δακρυγόνα στη Λ. Αλεξάνδρας. Πλιάτσικο σε καταστήματα. Μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο. . Παρόμοιο σκηνικό και σε ΑΣΟΕΕ και Νομική. Οδομαχίες στην πλατεία Εξαρχείων. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Έγιναν 10 προσαγωγές. Επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα
δέχθηκε και το σπίτι
του Πρόεδρου της Δημοκρατίας
στην οδό Ασκληπιού.

Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο της Αθήνας. Ο πόλεμος συνεχίζεται ανάμεσα σε αστυνομικούς και αναρχικούς. Κουκουλοφόροι εξακολουθούν να πετάνε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών. Ένας αστυνομικός παραλίγο να τυλιχθεί κυριολεκτικά στις φλόγες, την ώρα που αναρχικοί του πέταξαν μια βόμβα μολότοφ Οι συνάδελφοί του έσπευσαν να τον βοηθήσουν Εδώ και δυο ώρες τα επεισόδια συνεχίζονται όλο και πιο έντονα. Οι αναρχικοί μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο ρίχνουν βόμβες μολότοφ ενώ οι αστυνομικοί ανταποδίδουν με χημικά. Αρκετοί αναρχικοί βρίσκονται στην ταράτσα του Πολυτεχνείου και πετάνε πέτρες και βόμβες μολότοφ, καταστρέφοντας κτίρια και αυτοκίνητα. Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τις παράπλευρες οδούς, αφού σε όλους τους κάδους απορριμμάτων κατά μήκος του δρόμου έχουν μπει φωτιές, ενώ έχουν σπάσει όλες οι βιτρίνες των καταστημάτων κατά μήκος του δρόμου, Στο ύψος του Αρείου Πάγου η ορατότητα από τα δακρυγόνα είναι σχεδόν μηδενική, Στο ύψος του Εφετείου δε, έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ κάποιες ομάδες κινούνται προς τα Εξάρχεια. Στην περιοχή του Γκύζη, έχει παραδοθεί στις φλόγες υποκατάστημα τράπεζας, ενώ κινδυνεύει και η πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται.

Το απόγευμα της Κυριακής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εχουμε γενικευμένες ταραχές στη διάρκεια πορείας 5.000 διαδηλωτών για την δολοφονία του 15χρονου προς την ΓΑΔΑ. Αργότερα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην οδό Πατησίων έξω από το Πολυτεχνείο. Στη 01:00 το μεσημέρι ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του 15χρονου, και σύντομα μετατράπηκε σε πόλεμο μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων άρχισαν να σπάνε και να καίνε καταστήματα κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στις φλόγες τυλίχθηκαν τα ισόγεια πολυκατοικιών, υποκαταστήματα τραπεζών, δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και πολλά άλλα καταστήματα, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν με τραύματα τρεις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Τα επεισόδια συνεχίζονται για πολλές ώρες στα στενά γύρω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ μεγάλος όγκος διαδηλωτών επέστρεψαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου, όπου μεταφέρθηκαν τα επεισόδια. Οι αντιεξουσιαστές έφτιαξαν οδοφράγματα στις οδούς Πατησίων και Στουρνάρη με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα Ι.Χ. Οι αντιεξουσιαστές παίζουν μέχρι και αυτήν την ώρα κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία, καθώς κάθε τόσο βγαίνουν από το χώρο του Πολυτεχνείου, πετάνε πέτρες, καδρόνια και πέτρες μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ και επιστρέφουν στο Πολυτεχνείο,. Οι συγκοινωνίες γίνονται μετ’ εμποδίων προς το κέντρο της Αθήνας. Λεωφορεία και τρόλεϊ που κινούνται από την Πειραιώς προς την Αθήνα, σταματούν στο Θησείο, από την Πατησίων φθάνουν έως την Κοδρικτώνος, από τη Συγγρού και την Βουλιαγμένης φθάνουν έως τη Μακρυγιάννη, από τη Μεσογείων φθάνουν έως τη Φειδιππίδου και από την Κηφισίας φθάνουν έως την Κατεχάκη.


1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...