Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ «ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ» ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΡΤΕΣ


Εάν «διαφωνούν» με την πολιτική του Καραμανλή ας μην ψηφήσουν τον προϋπολογισμό να τον «ρίξουν», για να γλυτώσουμε. Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι λόγω μη «καρέκλας».Μόλις την πάρουν βγάζουν τον «σκασμό».Η κοροϊδία δεν κατάλαβαν ότι τελείωσε; Ο τελευταίος επαναστάτης ήταν ο ΤΣΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γ. Πεταλωτής-Α. Γιαννακίδης
Και το «Βα(λ)τοπέδι

Αυτά που ακούμε, βλέπουμε, εισπράττουμε ως πολίτες της Ροδόπης, από τους τοπικούς πολιτικούς στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων είναι κοινοτοπίες, διαχειριστική λογική προσαρμοσμένη στα εκάστοτε προσωπικά συμφέροντα και κυρίως επικοινωνιακές τακτικές που προσπαθούν να συσκοτίσουν, αντί να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
Ακόμα και κάποιοι λίγοι που μπήκαν στην πολιτική με «προσωπικές περγαμηνές» και με «τολμηρές ιδέες» προσαρμόστηκαν, αφομοιώθηκαν, υποτάχθηκαν στη λογική της αυτοπροβολής με «δόλια συνήθως μέσα», βάζοντας πάνω απ’ όλα την πολιτική τους καριέρα και την αξιοποίηση των όποιων ωφελημάτων προσφέρει.
Αντί να προβλέπουν καταστάσεις, τρέχουν μονίμως εκ των υστέρων να μπαλώσουν ότι μπορούν. Αντί να προσπαθούν να βρεθούν μπροστά από τα γεγονότα και τις ανάγκες της κοινωνίας, παρακολουθούν ως θεατές ή προσπαθούν με επικοινωνιακά «κολπάκια» να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τα πολιτικά «όντα» του νομού Ροδόπης.
Και τούτα αναφέρονται, γιατί ο βουλευτής κ. Γ. Πεταλωτής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρατηρητής» (6-12-2008), δήλωσε σε ότι αφορά το μέγα σκάνδαλο:
«Οφείλω να ομολογήσω ότι ως τοπική κοινωνία-χωρίς να καταλογίζω ευθύνες-θα πρέπει να παραδειγματιστούμε από τη μεγάλη κινητοποίηση της Ξάνθης. Ήταν λυπηρό για μένα ν’ ακούω επί ένα μήνα στην Εξεταστική Επιτροπή το τι έκαναν οι φορείς της Ξάνθης και δεν το έκαναν οι περισσότεροι της Ροδόπης, αν και το συντριπτικό ποσοστό των εκτάσεων βρισκόταν στη Ροδόπη.
Τα πολιτικά πρόσωπα, οι βουλευτές δεν έκαναν ούτε μια ερώτηση, δεν συνέταξαν ούτε ένα δελτίο τύπου, αλλά και άλλοι δεν ενήργησαν όπως θα έπρεπε. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα, γιατί χάριν τω κινητοποιήσεων της Ξάνθης διασώσαμε 25000 στρέμματα, το πιο ωραίο τμήμα του νομού Ροδόπης».

Τουλάχιστο πολιτικά είναι «αψυχολόγητη», η αποποίηση ευθυνών του, απ’ αυτήν την σκανδαλώδη υπόθεση. Ο βουλευτής κ. Γ. Πεταλωτής πολιτεύεται εδώ και μια δεκαετία στο νομό Ροδόπης.
Χρημάτισε Γραμματέας και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το σκάνδαλο Βιστωνίδα-Βατοπέδιο, εξελίχθηκε το χρονικό διάστημα, που κατείχε αυτές τις τέσσερεις πολιτικές θέσεις ο κ. Πεταλωτής…….
Οι ευθύνες που αναλογούν στον Νομάρχη Ροδόπης κ. Γιαννακίδη, αναλογούν ίσως και περισσότερες στον κ. Πεταλωτή, αφού ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης, είχε όλο το δικαίωμα (από το νόμο) και την ηθική υποχρέωση έναντι του καλοκάγαθου λαού του νομού, να εισάγει το θέμα «Βιστωνίδα» προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα περαιτέρω, όπως έπραξε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης.
Απλά, ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης και ο τότε Πρόεδρος του ΝΣ και νυν βουλευτής κ. Πεταλωτής, δεν έλαβαν την πρωτοβουλία, προτίμησαν «να κρατήσουν το σκάνδαλο ως επτασφράγιστο μυστικό, ενώ ο κόσμος το είχε τούμπανο κι’ αυτοί κρυφό καμάρι».
Το γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι.
Είναι άδικο να επιρρίπτονται ευθύνες σε πρόσωπα και φορείς που δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα, αν αναλάμβαναν πρωτοβουλίες δυναμικές, ίσως χαρακτηριζόταν «αναρχικοί, εξτρεμιστές» κτλ. (Τα αποτελέσματα αυτών των πρωτοβουλιών, τις ζήσαμε χθές βράδυ με τον φόνο του δεκαεξάχρονου νεολαίου). Δεν είπαν ακόμη στον λαό της Ροδόπης τι έπραξαν οι ίδιοι, αφού αυτοί έχουν την ευθύνη διαφύλαξης της Δημόσιας περιουσίας.
Γι’ αυτό ο ισχυρισμός, του κ. Πεταλωτή στην συνέντευξή του ότι: «Τα πολιτικά πρόσωπα, οι βουλευτές δεν έκαναν ούτε μία ερώτηση, δεν συνέταξαν ούτε ένα δελτίο τύπου, αλλά και οι άλλοι παράγοντες της Ροδόπης δεν ενήργησαν όπως έπρεπε», βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.
Η ανευθυνότητα και η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Η αρμοδιότητα και ευθύνη λήψης αποφάσεων είναι αντικείμενο του Προέδρου και του Νομάρχη. Αφού το σύνολο των φορέων και του λαού της Ροδόπης δεν ενημερώθηκαν επίσημα από το υπεύθυνο και αρμόδιο συλλογικό όργανο, τι έπρεπε να πράξουν; Να διαμαρτυρηθούν για ένα θέμα που δεν ενημερώθηκαν επίσημα, στο «μιλητό» δεν ισχύει δεν νομιμοποιείται.
Το σκάνδαλο, γραφειοκρατικά εξελισσόταν εντός της Νομαρχίας και στην Περιφέρεια.
Είναι δυνατόν ο Νομάρχης και ο Πρόεδρος να μην γνώριζαν τα γεγονότα;
Παράξενο κι’ όμως αληθινό.
Σ’ όλη αυτήν την υπόθεση που συνετάραξε το πανελλήνιο και φτωχοί πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους (Ραιδεστός, Μίκρα κλπ) που δικαιούνταν ίσχυσε:
«Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω».Ενώ στην συνέντευξή του, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε τους κ.κ. Δρύ και Φωτιάδη, τον κ. Στυλιανίδη τον «λησμόνησε»!!!!!

Στην Εξεταστική Επιτροπή στην οποία είναι μέλος ο βουλευτής κ. Πεταλωτής (και γνωρίζει τα πράγματα από μέσα), ο μάρτυρας υπουργός κ. Μπασιάκος κατά την εξέτασή του κατέθεσε:
Πρακτικό 2/11 σελ.249-Παπαδόπουλος Μιχάλης-3/12/2008-ΕΒ1203ΡΜ.DOC)

«Το έμαθαν όλοι στη Θράκη αλλά δεν το έλεγαν πιο έξω. Σας παρακαλώ πολύ. Κατέθεσα το δελτίο τύπου. Κύριε Πεταλωτή, αν έχετε κάποια ένσταση, παρακαλώ πείτε το. Το ξέρατε όλοι στη Θράκη και συμφωνούσατε όχι με τις διαδικασίες. Ξέρατε ότι γίνεται μια διαδικασία. Κανείς δεν είχε επιφύλαξη. Καταρχήν μέσα στις υπηρεσίες δεν το ξέρατε; Δεν είχατε ανθρώπους μέσα στις υπηρεσίες δεν το ξέρατε; Άπειρος κόσμος τα ήξερε αυτά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν συμφωνούσαμε.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ: Για τις ανταλλαγές.
ΜΑΡΤΥΣ( Ευάγγελος Μπασιάκος):Για τη διαδικασία, για τις αποφάσεις, για όλα, κύριε Νιώτη».
Ε’ και που δεν συμφωνούσανε στο «μιλητό» οι «Ροδοπίτες» πολιτικοί, πιο ήταν το αποτέλεσμα; Το «θείο θέλημα» του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου.
Στα καλά καθούμενα δεν άνοιξε το ιερό πουγκί, του ηγούμενου Εφραίμ και χρηματοδότησε, την επισκευή της αίθουσας επισκέψεων, των φυλακών Κομοτηνής.
(Σχετικό ρεπορτάζ πρόσφατα δημοσιεύθηκε στον «Παρατηρητή»)
« Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», που έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

«Ήλιε φονιά πώς άφησες
να γίνει το κακό
σκοτώσανε τον σταυραετό
και τον αυγερινό.

Πάνω στο σταυροδρόμι
σκοτώσανε τον νιό».

ΥΓ.Την στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, της διάλυσης των κοινωνικών κατακτήσεων, που συντελείται μέσα από την απορρύθμιση των συστημάτων της κοινωνικής συνοχής, και όσο οι πολιτικοί δεν απαντούν στις αγωνίες των λαών με υπευθυνότητα, τότε με λύπη και τρόμο θα παρακολουθούμε γεγονότα, όπως την άνανδρη δολοφονία του δεκαεξάχρονου νεολαίου.

Emilio Salvatore

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...