Παρααποπλανηθείς πρωθυπουργός με τους παρααποπλανηθέντες υπουργούς
Αναλαμβάνω προσωπικά το μερίδιο πολιτικής ευθύνης που μου ανήκει. Δεν είχα την σωστή πληροφόρηση, όταν αρχικά εκλήθην να τοποθετηθώ . Δεν χρεώνω σε κανέναν ότι δεν διέθετα τη σωστή πληροφόρηση. Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη γι' αυτό. Υποτιμήσαμε, υποτίμησα εγώ προσωπικά την υπόθεση.» Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την υπόθεση Βατοπεδίου, θλιβερή και σκανδαλώδη ιστορία. «Έπρεπε η Κυβέρνηση να διαθέτει καλύτερα ανακλαστικά, να είναι περισσότερο υποψιασμένη. Επισημαίνοντας ότι. Οι διαστάσεις της υπόθεσης ήταν πολύ μεγαλύτερες από ότι αρχικά είχα εκτιμήσει», Για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο κ. Καραμανλής είπε πως «όλοι καταδικάζουμε το γεγονός και στηλιτεύουμε τη συμπεριφορά του δράστη που έδρασε έξω και πέρα από κάθε υπηρεσιακό όριο». -«Όμως, κάποιοι κατάφυγαν στις βιαιοπραγίες, στην καταστροφή, στη λεηλασία περιουσιών, στο βανδαλισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα άτομα αυτά «εχθρούς της κοινωνικής ειρήνης» που δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα Πρόσθεσε επίσης πως τα πράγματα απαιτούσαν ψύχραιμη αντιμετώπιση και υπεύθυνη αντίδραση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. «Εκείνο που αποτιμάται, εκείνο που αξιολογείται είναι το επιχειρησιακό μέρος. Βούλησή μας είναι να πάρουμε στην ώρα τους τις κατάλληλες αποφάσεις»,
Aυτά είναι μερικά από τις "γνωστές" και χιλιοειπωμένες αερολογίες του.Εδώ όμως δεν ξέρουμε ποιος δουλεύει ποιον. Γιατί ο Τατουλης είπε το βράδυ, ότι είχε από αυτόν, ενημέρωση ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Επίσης θα του θυμίσουμε ότι όταν τον Φεβρουάριο του1998 ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε το περιβόητο mea culpa, το «πληρώσαμε» πολύ «ακριβά», διότι ήταν πολύ «ζημιογόνο» για τα συμφέροντα της χώρας. Τώρα θα ξαναπληρώσει ο λαός πάλι, νέο mea culpa, δικό σας αυτή την φορά κύριε Καραμανλή; το βατοπαιδι; δεν είναι προτιμότερο να πάτε σπιτάκι σας, να βλέπετε την γυναικούλα σας, παρά να πληρώνουμε εμείς τις…… άντε στο …καλό. Αρκετά δεν «δουλέψατε» τον κόσμο; Πρωθυπουργός που κάνει λάθη, είναι «επικίνδυνος». Εάν «λόγω λάθους», κάνει κάτι πολύ «επιζήμιο» εθνικά, τι θα μας πει μετά. Συγνώμη λάθος; Και τα λεφτά που αρπάξανε τα λαμόγια; με το λάθος σου καθαρίσανε; και η ζημία που υπέστη το κράτος ποιος θα την πληρώσει; Τα «συνηθισμένα» κοροΐδα; Εάν δεν «ιδρώνει» το αυτί σου για τέτοιου μεγέθους σκάνδαλο, και θέλεις να τους «ξεπλύνεις» όλους γιατί είσαι «όμηρος» τους, (αφού αυτό δείχνεις με την όλη «στάση» σου,) το επόμενο βήμα θα είναι η μερική απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Το έχει εξάλλου «προαναγγείλει» η κα ΜΠΕΝΑΚΗ. Παρεμπιπτόντως πολύ «ησυχία» υπήρχε και υπάρχει από τους Τούρκους για την άσκηση που κάνουμε, στο Αιγαίο. Τι έγινε. «Δώσαμε» τίποτα ανταλλάγματα κατά λάθος; Ερωτάμε έτσι «ακαδημαϊκά» γιατί θα επανέλθουμε.
1 σχόλιο:
Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η κυβέρνηση υπέκυψε τελικώς στο μόνιμο τουρκικό αίτημα να καταργηθούν στο Αιγαίο τα ελληνικά μόνιμα πεδία βολής, που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο χώρο και έτσι «δεν έχει αντίρρηση», όπως αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο, να παραχωρήσει μέρος του μόνιμου πεδίου βολής Ανδρου στην Τουρκία για αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά, όλο τον μήνα Ιανουάριο 2009. Τμήμα της περιοχής της τουρκικής άσκησης στην περιοχή της Ανδρου βρίσκεται μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο, δεδομένου ότι απέχει μόλις 6 ν.μ. από τη νήσο Καλόγεροι βόρεια της Ανδρου και...6 ν.μ. από ...τη Μύκονο.
Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμύνης συναποφάσισαν στις αρχές του μήνα (4.12.2008) ότι «δεν έχουν αντίρρηση» να επιτρέψουν στην Τουρκία να διενεργήσει αεροναυτική άσκηση χωρίς πυρά σε 6 συνολικά περιοχές στο Αιγαίο (οι τέσσερις από αυτές απεικονίζονται στον χάρτη και οι υπόλοιπες δύο βρίσκονται νοτίως της Ρόδου).
Η περιοχή της τουρκικής άσκησης Νο3 περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της περιοχής του ελληνικού μόνιμου πεδίου βολής της Ανδρου και μάλιστα μέσα στον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. (6 ν.μ. απόσταση από τη Μύκονο και τους Καλόγερους και μόλις 34 ν.μ. από το αεροδρόμιο Βενιζέλος!).
Το τουρκικό αίτημα για την κατάργηση των ελληνικών μόνιμων πεδίων βολής που καλύπτουν διεθνή και εθνικό εναέριο χρονολογείται από το 2000, με το αιτιολογικό ότι αυτά τα πεδία βολής είναι παράνομα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Οργανισμού Αεροναυτιλίας ICAO, που καθορίζει ότι χρειάζεται περιοχική συμφωνία για πεδία βολής πάνω από την ανοιχτή θάλασσα.
Η τότε ελληνική κυβέρνηση είχε αντιτείνει ότι θα πρέπει να υπάρξει αμοιβαία κατάργηση τέτοιων πεδίων βολής στο Αιγαίο και συγκεκριμένα του τουρκικού πεδίου βολής στην έξοδο των Στενών των Δαρδανελλίων. Η τουρκική κυβέρνηση είχε τότε υπαναχωρήσει από το αίτημά της, το οποίο επανέφερε προσφάτως χωρίς να συναντήσει παρόμοια αντίδραση από την ελληνική πλευρά.
Η τουρκική αεροναυτική άσκηση, που θα διεξαχθεί όλο τον Ιανουάριο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, εντάσσεται προφανέστατα σε γενικότερο τουρκικό σχέδιο «κατάληψης» ολόκληρου του Αιγαίου με την πρόφαση των εκπαιδευτικών ασκήσεων, με τακτική ανανέωσή τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κατ' αυτόν τον τρόπο το Αιγαίο είναι σε μόνιμη βάση «δεσμευμένο» ακόμα και κατά την περίοδο ισχύος του Μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ τη θερινή περίοδο, καθώς δεν περιλαμβάνονται σ' αυτό οι εκπαιδευτικές ασκήσεις!
Η αρχή έχει γίνει από πολλού χρόνου στην περιοχή της Λήμνου, όπου η Τουρκία «με το έτσι θέλω» εκδίδει συνεχώς αγγελίες για ασκήσεις με πυρά, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει παράνομο τουρκικό πεδίο βολής, μέσα στο FIR Αθηνών, που επικαλύπτει και εθνικό εναέριο χώρο.
Η περιοχή Νο3 της νέας τουρκικής άσκησης, στην περιοχή της Ανδρου, με την πλήρη συναίνεση μάλιστα της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία. Οπως είναι γνωστό, η νήσος Καλόγεροι, βορείως της Ανδρου, αποτελεί για την Τουρκία «την αφετηρία» για τον καθορισμό του μισού Αιγαίου από τον 25ο μεσημβρινό και ανατολικά ως περιοχή αποκλειστικού ελέγχου της Αγκυρας, με βάση τον σχετικό τουρκικό νόμο του Δεκεμβρίου 2001.
Ετσι, με βάση την τουρκική λογική και πρακτική, η συγκεκριμένη περιοχή Νο3 της νέας άσκησης σχεδιάστηκε κατά τρόπο ώστε να απαγορεύσει στην Ελλάδα (σ.σ. με τη συναίνεσή της) την εξακολούθηση λειτουργίας του μόνιμου πεδίου βολής Ανδρου, διότι μέρος της περιοχής του εμπίπτει στον αναφερθέντα τουρκικό νόμο και επομένως δεν μπορεί να συν-ελέγχεται από την Ελλάδα. Η πράξη αυτή κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί «προπομπό» για την εξουδετέρωση και άλλων ελληνικών πεδίων βολής, περιοχών εκπαίδευσης και περιοχών ασκήσεων, οι οποίες «εμπεριέχονται» στην περιοχή «εφαρμογής» του τουρκικού νόμου του 2001.
Στην ουσία, η Τουρκία με το «κόλπο» των εκπαιδευτικών ασκήσεων δεσμεύει το Αιγαίο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τις ασκήσεις της (π.χ. Φερτίνα, Ασίκ Ντενίζ, Σενίκ Ντενς και ΤΑΣΜΟ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος και χρόνος για αντίστοιχες ελληνικές εκπαιδευτικές ασκήσεις, που έτσι και αλλιώς περιορίζονται σε μία και αυτή εικονική (Τρίαινα).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/12/2008
Λύθηκε η απορία σου
Δημοσίευση σχολίου