Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

"Σημάδεψαν προς το μέρος μας" κατάθεσε ο φίλος του αλέξη


«Οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν ούτε προς τα πάνω

ούτε προς τα κάτω. Σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν. Ο Αλέξανδρος ή “Γκρέγκορι”, όπως τον φωνάζαμε, έπεσε κάτω, αν θυμάμαι, στον δεύτερο ή στον πρώτο πυροβολισμό...».

Ένα μικρό απόσπασμα από την κατάθεση συμμαθητή του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αυτόπτη μάρτυρα, που δόθηκε λίγες ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του συνομηλίκου του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια. Η κατάθεση του 15χρονου καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των δύο ειδικών φρουρών ότι πυροβόλησαν στον αέρα.

Στην κατάθεσή του, η οποία δόθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008, ο συμμαθητής του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναφέρει: «Καθόμασταν με τον Αλέξανδρο στην είσοδο μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στη γωνία των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.Είχαμε αγοράσει φαγητό και συζητούσαμε. Ακούσαμε από κάτι περαστικούς ότι “κατεβαίνουν μπάτσοι, κάτι έγινε”. Όταν βγήκαμε στη μέση της οδού Τζαβέλλα,είδαμε από απόσταση 15-20 μέτρων δύο αστυνομικούς που φορούσαν μπλε στολές, σαν αυτές που φορούν οι ειδικοί φρουροί. Ο ένας ήταν πιο ψηλός από τον άλλον. Κάποιος από πίσω μας πέταξε ένα μπουκαλάκι που φυσικά δεν έφτασε στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί άρχισαν να βρίζουν τον Αλέξανδρο, εμένα αλλά και όποιον ήταν πίσω μας με χυδαία λόγια. Με το που έριξε κάποιος το μπουκαλάκι, οι αστυνομικοί _ και οι δύο, αν δεν κάνω λάθος _ έβγαλαν τα όπλα από τις θήκες τους και σημάδεψαν προς τα εμπρός, δηλαδή προς το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ, ο Αλέξανδρος και οι άλλοι. Ξέχασα να σας πω ότι είμαι σίγουρος πως ο ένας από τους δύο αστυνομικούς κρατούσε το όπλο με τα δύο του χέρια.Τους είδα και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν ούτε προς τα επάνω ούτε προς τα κάτω. Σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν. Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω, αν δεν κάνω λάθος στον δεύτερο ή στον πρώτο πυροβολισμό, σίγουρα πάντως πριν από τον τρίτο πυροβολισμό.Επικράτησε πανικός. Φώναζε ο κόσμος και κάποιοι σήκωσαν την μπλούζα του Αλέξανδρου και είδα ότι είχε μια τρύπα στη μέση του θώρακα και λίγο προς την καρδιά. Είχε βγάλει κι αίμα».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=246232

1 σχόλιο:

Βασίλης Μπαρέκος είπε...

Τελικά για όλο αυτό το κακό που συμβαίνει έμελε να την πληρώσουν οι 5 νεαροί που συνελήφθησαν κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε επεισόδια στην περιοχή του Μουσείου το βράδυ της Δευτέρας 8/12 και σήμερα Πέμπτη 11/12 κρίθηκαν προφυλακιστέοι χωρίς αναστολή/εξαγορά μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 17ης τακτικής ανακρίτριας. Στους κατηγορούμενους αυτούς η αστυνομία και Πολιτεία τα φόρτωσε όλα. Οι 3 από αυτούς είναι Έλληνες και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο ένας νεαρός, ο οικοδόμος Τάκης φαίνεται ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης επιστρέφοντας από έξοδο, προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, χωρίς ποτέ να έχει ξαναπασχολήσει τη Δικαιοσύνη, ελαφρυντικά που όμως δεν λήφθησαν υπ’ όψην καθώς κάποιος πρέπει να την πληρώσει έστω και αθώος για να «φοβηθούν» οι πραγματικοί ένοχοι.
Συγχαρητήρια…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...