Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Για τον «μεγάλο» αγωνιστή Λεωνίδα ΚΥΡΚΟ


Από συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις ήταν η αυθόρμητη απάντηση στο έγκλημα και ήταν μια υγιής, υγιέστατη αντίδραση της κοινωνίας που έδειξε πως ζει, πως υπάρχει.
Ως εδώ.
Από κει και ύστερα οι εμπρησμοί, οι καταστροφές, οι λεηλασίες ήταν μια οικτρή συνέχεια που μόνο προβοκάτορες, άθλια υποκείμενα, κινούμενα από σκοτεινές επιδιώξεις ορκισμένων εχθρών της Δημοκρατίας που έχουν σαν στόχο το ειρηνικό μαζικό κίνημα, μπορούσαν να το αποτολμήσουν.
Οι τάχατες αντιεξουσιαστές, οι τάχατες............ αναρχικοί, οι κουκουλοφόροι, οι ποικιλώνυμοι δειλοί ταραχοποιοί και κάποιοι ανώριμοι νεαροί που κάνουν σύγχυση ανάμεσα στα επαναστατικά γεγονότα και σε ευκαιρίες για πλιάτσικο και κάποιοι άλλοι που αρέσκονται να παίζουν τους κλέφτες και αστυνόμους ήταν οι ήρωες αυτών των ταραχών που βύθισαν στην απόγνωση εκατοντάδες καταστηματάρχες και χιλιάδες εργαζομένους, που έχασαν τις δουλειές τους και το γλίσχρο μεροκάματο.
Όλους αυτούς που τους κατηγορώ στο όνομα της ιστορίας του εργατικού κινήματος, τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να επικαλούνται το όνομα της Αριστεράς.
Δεν έχουν, ούτε μπορούσαν να έχουν καμία σχέση μαζί της.
Και τους κατηγορώ ακόμα μία φορά σαν προβοκάτορες, εχθρούς της Δημοκρατίας.
Και τους καλώ, αν έχουν κουκούτσι μυαλό και αίσθημα ευθύνης, να εγκαταλείψουν τις άθλιες μεθόδους τους και να εξαφανιστούν από τη δημόσια ζωή.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΡΚΟΣ

IXNOS

Για τις «προβοκάτσιες» που γίνανε από πάσης φύσεως παρακρατικούς πρακτορίσκους «αερομεταφερόμενους» προκειμένου να στρέψουν την «προσοχή» του κόσμου αλλού και όχι στο «κύριο» πρόβλημα, Κύριε Λεωνίδα; μιλιά. Για την οικονομική εξαθλίωση που αρχίζει να φαίνεται; μιλιά. Για το ότι «αφήνουμε» στα παιδιά μας ένα κόσμο «σάπιο»;μιλιά. Τώρα θυμήθηκες την δημοκρατία; Ποια δημοκρατία των 400 ευρώ το μήνα με δέκα πτυχία ακριβοπληρωμένα; την δημοκρατία των Νεοαγγιανηδων; Την δημοκρατία που ξυπνάς το πρωί και είσαι όλη την μέρα με το άγχος της υπερχρέωσης; την δημοκρατία που αφαίρεσε από εμάς τους γονείς το δικαίωμα να χαρούμε τα παιδιά μας; καθώς πρέπει να αργαζόμαστε είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο για να επιβιώσουμε πλέον; Την δημοκρατία των χιλίων «φίλων» σου; Που «ξεσκίζουνε» εις βάρος των υπολοίπων; Μια ζωή «αβανταδόρος» της εξουσίας ήσουν. (Παράδειγμα ποιοι σε τίμησαν)Ξεχάσαμε νομίζεις εμείς οι παλαιότεροι τις «συμμαχίες»σου με τον Παπανδρέου; καλά έκανε όμως ο Ανδρέας που μάζεψε μερικούς από εσάς τους «μεγάλους» πατριώτες βάζοντας σας στα ψηφοδέλτια του και σας «ξεμασκάρωσε». Άντε τώρα για το χρονοντούλαπο και άσε την νεολαία ήσυχη να καθορήσει το μέλλον της όπως νομίζει. Ποιος είσαι εσύ που θα απαγορεύσεις; Και ποιος σου είπε ότι εσύ μόνο εκπροσωπείς την αριστερά; Ποια αριστερά. Την «συντεταγμένη» και «ήρεμη»; Αυτή που «κομμάτι» της «εκπροσωπούσε» ο Παπανδρέου; Αυτή η διαφθορά η ασυδοσία και η κλεψιά που υπάρχει είναι το «αποτέλεσμα» και των «δικών» σου «συντεταγμένων και ήρεμων αγώνων». Να ξέρεις ότι έχεις και εσύ το μερίδιο σου στις «ευθύνες». Απλά ο «ρόλος» ο δικός σου και μερικών άλλων ήταν από άλλο μετερίζι. Να «αποκοιμίζετε» τον λαό για να τον καταληστεύουν τα τρωκτικά της εξουσίας. Τι να μας πεις τώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥΑ

Τιμητική εκδήλωση για τον Λεωνίδα Κύρκο πραγματοποιήθηκε απόψε στο θέατρο "Παλλάς". Για την ιστορική διαδρομή και την παρουσία του στην πολιτική ζωή μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, οι πρώην πρωθυπουργοί Σημίτης -Μητσοτάκης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι υπουργοί Θεόδωρος Ρουσόπουλος , Ντόρα Μπακογιάννη Φάνη Πάλλη Πετραλιά , ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας , ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος , ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος , ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας , οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Τζανής Τζανετάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, ο Μανόλης Γλέζος, βουλευτές, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

1 σχόλιο:

samurai είπε...

pesτα ρε φιλε
καποιοι τυχαρπαστοι νομιζουν πως κατεχουν το copyright της αριστερας
κ λενε οτι μπαρουφα τους κατεβει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...