Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Μπαίνουν τα εβραϊκά τάνκς στην Γάζα



Δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά τεθωρακισμένα άρματα μάχης κατευθύνονται προς το κέντρο της Γάζας διερχόμενα από τα βορειοανατολικά και έχοντας ήδη εισέλθει στην συνοικία Σέιζ Αζλίν. στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και πυρά αρμάτων μάχης στην συνοικία Ταμ Ελ-Χάους, στο κέντρο της πόλης και στη συνοικία Ζευτούν. Δεκάδες οικογένειες με μικρά παιδιά εγκατέλειψαν τη συνοικία Ταμ Ελ -Χάους. Οι οργανώσεις Χαμάς και Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις στο Σέιχ Αζλίν. Οι Παλαιστίνιοι μαχητές τοποθετούν βόμβες στις άκρες των δρόμων για να εμποδίσουν την προέλαση των ισραηλινών τανκς, οι ισραηλινοί αντιμετωπίζουν ήδη την αντίδραση των μαχητών της Χαμάς, την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Γάζας ψάχνουν με κάθε τρόπο να την εγκαταλείψουν. Οι Ισραηλινοί χθες πέταξαν εκατομμύρια προκηρύξεις στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των επιθέσεών τους. Από τη νύχτα οι Ισραηλινοί είχαν δείξει τις προθέσεις τους για επέκταση των επιθέσεών καθώς βομβάρδισαν τουλάχιστον 60 στόχους.

Επέλαση των τανκς στο κέντρο της Γάζας

Ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά τεθωρακισμένα άρματα μάχης κατευθύνονται προς το κέντρο της Γάζας διερχόμενα από τα βορειοανατολικά και έχοντας ήδη εισέλθει στην συνοικία Σέιζ Αζλίν.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αντιμετωπίζουν ήδη την αντίδραση των μαχητών της Χαμάς, την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Γάζας ψάχνουν με κάθε τρόπο να την εγκαταλείψουν.

Παλαιστίνιοι προσπαθούν τοποθετώντας βόμβες στους δρόμους να εμποδίσουν τη διέλευση των τανκς. Οι Ισραηλινοί χθες πέταξαν εκατομμύρια προκηρύξεις στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των επιθέσεών τους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι ο στρατός έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους του και απηύθυνε δραματική έκκληση προς τους Ισραηλινούς πολίτες να κάνουν υπομονή γιατί η επιχείρηση είναι πολύ κοντά στο να στεφθεί με επιτυχία.
«Χρειάζεται ακόμη περισσότερη προσπάθεια, αποφασιστικότητα και υπομονή», διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Από τη νύχτα οι Ισραηλινοί έδειξαν τις προθέσεις τους για επέκταση των επιθέσεών τους, καθώς βομβάρδισαν τουλάχιστον 60 στόχους.
Έξι Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί, μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ ανακαλύφθηκαν και δέκα πτώματα σε ερείπια κτιρίου.
Τουλάχιστον 875 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 27 Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν οι επιθέσεις των Ισραηλινών. Οι 235 ήταν παιδιά, ενώ 3.300 είναι οι τραυματίες. Νεκροί έχουν πέσει και 13 Ισραηλινοί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...