Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αυτά είναι τα 25 ύποπτα για στήσιμο παιχνίδια του ποδοσφαίρου


Κάποιοι τα πήραν χοντρά από τον ΟΠΑΠ. Ποιοι; Μα ασφαλώς ο… κανείς ??

Για 25 ύποπτα παιχνίδια, δύο εκ των οποίων θεωρούνται ότι βρίσκονται στο «κόκκινο» κάνει λόγο το πόρισμα του ΟΠΑΠ μετά την έρευνα του οργανισμού για στημένους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Τα δύο πλέον ύποπτα παιχνίδια είναι τα Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 για το Κύπελλο και το παιχνίδι Β’ εθνικής μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Πιερικού (1-2). Το πόρισμα, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Καθημερινή», αναφέρει για το πρώτο από τα δύο «κόκκινα» παιχνίδια (Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 28/10/2009), παρατηρήθηκε ασυνήθιστα αυξημένο ποντάρισμα μεταξύ 45ου και 70ού λεπτού. Συγκεκριμένα, ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-1, παίχτηκαν υπέρογκα ποσά στο over (3 ή περισσότερα γκολ συνολικά). Πραγματικά το τελικό 0-3 (με γκολ του Ονουάτσι στο 81’ και στο 85’) «πλήρωσαν» όσους πόνταραν. Αλλά και ο ΟΠΑΠ παρατήρησε μεγάλη κινητικότητα σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο παίχτηκαν 158.000 ευρώ και τελικά πληρώθηκαν 382 χιλιάδες!

Το άλλο ύποπτο παιχνίδι, μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Πιερικού στις 15/11/2009, συζητήθηκε πολύ, γιατί μετά τη νίκη της ομάδας της Κατερίνης με 2-1, ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης, εξέφρασε την άποψη ότι το παιχνίδι δεν ήταν «καθαρό». Η UEFA χαρακτήρισε αυτό το παιχνίδι «σοβαρά ύποπτο» και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας των Σερρών κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στην Εισαγγελέα πρωτοδικών Π. Παπανδρέου.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα 23 παιχνίδια που κλήθηκε να εξετάσει ο ΟΠΑΠ (αφού βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της UEFA), ο οργανισμός δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για 17 από αυτά, καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν στα κουπόνια του. Μπορεί ο ΟΠΑΠ να είναι μέγας χορηγός του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, όμως εξακολουθεί να βάζει ελάχιστα παιχνίδια στο ΠΡΟΠΟ ή στο Πάμε Στοίχημα.

Από τα υπόλοιπα έξι παιχνίδια, για τα τέσσερα εκφράζονται υπόνοιες ότι το αποτέλεσμά τους χειραγωγήθηκε. Ο λόγος για τα Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα, Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Διαγόρας-Καλλιθιέα και Διαγόρας-Εθνικός, τα οποία μπορεί αρχικά να βρέθηκαν στα κουπόνια του ΟΠΑΠ, αλλά αργότερα μπήκε φραγή, δηλαδή απαγόρευση στοιχηματισμού.

Αντίθετα, «καθαρό» θεωρεί ο ΟΠΑΠ το Ιωνικός Ατρόμητος 0-1, ενώ δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για το παιχνίδι Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 1-1.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, σήμερα Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 2010, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης χάρισε στην Εκκλησία μία αποθήκη στο Μενίδι για να αποθηκεύει τα φαγητά που δίνει στους λαθρομετανάστες. Γιατί δεν διαμαρτύρεσθε; Δίνουμε τα στρατόπεδά μας στους Εβραίους (διότι Πέμπτη Φάλαγγα των Εβραίων είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία) για να μήν ψοφήσουν της πείνας οι λάθρο;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...