Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Κορίτσια; Έρχεται ο ….στόλος .Ετοιμαστείτε.



Από 700.000 έως και 1.000.000 ευρώ εκτιμάται ότι άφησαν (τζίρο) στην αγορά των Χανίων και της γύρω περιοχής οι 4.800 αμερικανοί ναύτες που βγήκαν από το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ ”Harry Τruman” για πάσης φύσεως γλέντι και ψώνια κατά την 3ημερη παραμονή του στη Σούδα. Το αεροπλανοφόρο – όπως και ένα καταδρομικό που το συνόδευε – απέπλευσε τη Δευτέρα από τη Σούδα, και τώρα οι έμποροι της περιοχής περιμένουν το ιδίου τύπου ”Εντερπράϊς” που λέγεται ότι θα επισκεφθεί την Κρήτη σύντομα. Παράγοντες της αγοράς λένε ότι κάθε ναύτης κατά την έξοδό του ξοδεύει περίπου 150-200 ευρώ. Αυτή τη φορά βγήκαν από τα 6000 άτομα που επιβαίνουν, συν περίπου 400 του καταδρομικού, τα 4.800. Τα περισσότερα χρήματα ξοδεύονται, λένε από τα Χανιά οι γνωρίζοντες, στις πουτανίτσες που φρόντισαν να ..υπάρχουν, στα στριτπιτζάδικα πάσης φύσεως και στα μπαρ. Αρκετοί πάντως αγοράζουν και τοπικά αναμνηστικά δώρα και ηλεκτρονικές συσκευές. Υπάρχουν ωστόσο και φωνές στα Χανιά ότι αυτός ο τζίρος είναι υπερβολικός και ότι άλλα δείχνουν οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ και τα στοιχεία των ανταλλακτηρίων συναλλάγματος. Επίσης αντίλογος υπάρχει και από αμερικανικής πλευράς ότι κάποιοι έμποροι …φουσκώνουν τις τιμές, όπως …φουσκώνει η μπύρα που σερβίρουν… ( Τι θέλετε ρε μαλάκες μόνο εσείς να …φουσκώνεται μήτρες; )

Ανεξαρτήτως των οικονομικών και με πολιτικό σκεπτικό με σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε για τον κατάπλου των δύο πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Το πλοίο κατάπλευσε στον προβλήτα της ναυτικής βάσης στο Μαράθι Ακρωτηρίου το περασμένο Σάββατο για ανεφοδιασμό, και να γαμίσει το πλήρωμα του. Τα υπόλοιπα ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...