Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές .Το ΠΑΣΟΚ καίει την ΑΘΗΝΑ



UPDATE: 21:36 Στις 84 έχουν φτάσει οι προσαγωγές ατόμων από τις εστίες επεισοδίων, κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου γίνεται εξακρίβωση στοιχείων και εξέταση για εμπλοκή τους, ή μη, στα επεισόδια.

UPDATE: 20:51 "Αυτή είναι η μέρα του Αλέξη", είναι το σύνθημα που ακούγεται από τους συγκεντρωμένους, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης, διαδηλωτές. Σε λίγο θα τελεστεί το μνημόσυνο, ενώ τα γύρω στενά παραμένουν αποκλεισμένα από την αστυνομία και η κατάσταση στα Εξάρχεια συνεχίζει να είναι τεταμένη.
UPDATE: 19:50 Δεν έχουν σταματήσει τις συλλήψεις οι αστυνομικές δυνάμεις στο μετρό της πλατείας Συντάγματος. Πρόκειται κυρίως για συλλήψεις νεαρών μαθητών, ηλικίας 15-18 ετών. Πριν λίγο το ΕΚΑΒ παρέλαβε ελαφρά τραυματισμένο νεαρό. Οι διαμάχες συνεχίζονται ακριβώς μπροστά από τις σπασμένες τζαμαρίες του καφέ Παναθήναιον, στο Σύνταγμα.

UPDATE: 19: 35 Σε προσαγωγές προχώρησαν μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις στο μετρό του Συντάγματος. Οι αστυνομικοί, αιφνιδίασαν τους νεαρούς στο υπόγειο του μετρό και τους ανάγκασαν να βγουν έξω. Οι πρώτες συλλήψεις έχουν ήδη γίνει.

UPDATE: 19: 28 Συνεχίζονται τα επεισόδια στην Αθήνα, με νεαρούς μαθητές να προκαλούν διαρκώς τους αστυνομικούς. Οι πρώτοι βρίσκονται στα σκαλιά του μετρό της Πλατείας Συντάγματος και πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται ακριβώς πάνω και μπροστά τους. Το μετρό παρ'όλα αυτά έχει τεθεί σε λειτουργία. Η περιοχή ωστόσο παραμένει απροσπέλαστη.

UPDATE: 19:00 Στην πλατεία Συντάγματος και στο μετρό βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ. Επιτελούν προσαγωγές κουκουλοφόρων μετά την επίθεσή τους.

UPDATE: 18:25 Συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Αυτήν την ώρα η αστυνομία έχει περικυκλώσει πλήθος διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος και έχει αποκλείσει όλες τις εισόδους-εξόδους γύρω από την πλατεία.


UPDATE: 18:16 Τρία άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν πολίτη τον οποίον ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν ως αστυνομικό της Ασφάλειας, μια γυναίκα που υπέστη σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου και έναν ακόμα άνδρα που βρέθηκε τραυματισμένος στη γωνία Αιόλου και Σταδίου, όπου όμως δεν υπήρχαν αστυνομικοί και δεν γνωρίζουν τις συνθήκες τραυματισμού του.

UPDATE 18:15 Απροσπέλαστο είναι εδώ και αρκετή ώρα το κέντρο της Αθήνας καθώς ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδων κουκουλοφόρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τα ενεργά μέτωπα που είναι σε εξέλιξη έχουν επεκταθεί σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Μάλιστα, οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ έχουμε αυτή την ώρα στα Προπύλαια.

18:00 Νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που βρίσκονταν στα προπύλαια, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, έκαψαν στάση λεωφορείου και έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν, μεταφέροντας έναν από τους κάδους, φλεγόμενο, στη μέση της οδού Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και σε διμοιρία που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου με κατεύθυνση την Ομόνοια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα. Επίσης, οι αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν έναν τηλεφωνικό θάλαμο.

news.youropia.gr

φωτιές και κλεφτοπόλεμος στα Εξάρχεια - Φωνάζουν οι κάτοικοι να φύγουν τα ΜΑΤ -
- 'Έλεγχοι, προσαγωγές ακόμα και συλλήψεις νωρίτερα γύρω από τα Εξάρχεια
- Μικροσυμπλοκές στην Ακαδημίας - Μολότοφ στην πλατεία Συντάγματος
- Τρείς τραυματίες - Κλειστό έως αύριο στις 7 το πρωί το κέντρο της Αθήνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...