Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γερουλάνος… εκφράζει … τον σημερινό μέσο..ψευτοέλληνα.


Πριν αρχίσουμε να γκαρίζουμε «πατριωτικά» ας αναρωτηθούμε εάν μας αξίζει να τα έχουμε .Ας αναρωτηθούμε εάν ομοιάζουμε με ..πατριώτες Έλληνες. Εάν ενδιαφερθήκαμε ποτέ για τα αρχαία μας παρά μόνο για το πώς θα τα πουλήσουμε σε αρχαιοκάπηλους. Εάν δεν τα έχουμε βάλει στην ίδια μοίρα αλλά και τα διαχειριζόμαστε το ίδιο, με το soublaki, τον mouzaka,και το syrtaki. Λυπούμαστε αλλά θα πούμε ευθέως, ότι δεν τους "αξίζει" να πέσουν σε χέρια σαν αυτά των σημερινών ελλήνων.

Μία απίστευτη είδηση δημοσίευσαν οι Times του Λονδίνου και μέσω του πρακτορείου Blooomberg έκανε το γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται να έχει πει ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να σταματήσει τη διεκδίκηση του μαρμάρων που έχουν κλαπεί από τον λόρδο Ελγιν με αντάλλαγμα ένα νέο μακροπρόθεσμο δάνειο! Δηλαδή θα δεχόταν η Ελλάδα να παραχωρηθούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα με τη μέθοδο του μακροχρόνιου δανεισμού τους στο Βρετανικό Μουσείο αντί μερικών φραγκοδίφραγκων.

Δημοσίευμα Bloomberg

“Διατεθειμένη φαίνεται η Ελλάδα να διακόψει τη μακρόχρονη διαμάχη για τα "Ελγίνεια Μάρμαρα" διακηρύσσοντας έτοιμη να παραιτηθεί από την αξίωση τής ζωφόρου του Παρθενώνα με το αντάλλαγμα ενός μακροπρόθεσμου δανείου (των μαρμάρων), δήλωσε στους Times του Λονδίνου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Η ζωφόρος είχε αποσπαστεί το 1801 από τον «φιλέλληνα» Λόρδο Έλγιν, Βρετανό διπλωμάτη-αρχαιοκάπηλο, με την άδεια του Σουλτάνου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που η Ελλάδα ήταν υπό την κατοχή του και μετέφερε τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο μετά τη συμφωνία του βρετανικού κοινοβουλίου να τα αγοράσει.

Η Ελλάδα αξιώνει ότι έχουν κλαπεί, σημειώνει η εφημερίδα Times.

Τα μάρμαρα από τότε παραμένουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και οι επιμελητές του μουσείου δήλωσαν πως καμία νέα προσέγγιση δεν έχει πραγματοποιηθεί και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποθέσουμε ότι οι θεματοφύλακες άλλαξαν άποψη ότι τα μάρμαρα πρέπει να μείνουν στο μουσείο, τονίζουν οι Times.

Ο Παρθενώνας, ο ναός της Αθηνάς ολοκληρώθηκε το 438 πΧ". Από Έλληνες και μάλλον θα βγει στο σφυρί το 2011, από κάποιους που θέλουν να λέγονται απόγονοι τους.

http://www.bloomberg.com/news/2010-12-06/greece-offers-to-forgo-elgin-marbles-ownership-claim-times-says.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...